[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nahrubo nastrouhaný celer a na menší kousky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, okořeňte kmínem a muškátem, osolte a opepřete. Přečtěte si celý recept.
Cibuli nakrájejte najemno. Kapustičky nakrájejte na čtvrtiny, celer na kousky. Část másla rozpusťte ve větším hrnci a zpěňte na něm cibuli. Přidejte kapustičky s celerem a opékejte je, dokud nezačnou zlátnout. Trochu celeru vyjměte a zeleninu zalijte vroucím vývarem asi 2 cm nad její úroveň. Vařte asi 15 minut doměkka. Přečtěte si celý recept.
Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, ještě opečte s klobásou nakrájenou na kolečka a mrkví pokrájenou na nudličky. Nakrájejte papriku, chilli papričku a rajčata, přidejte do hrnce a duste i s dršťkami. Přečtěte si celý recept.
Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Ostrým nožem nakrájíme 3 cm široké a 15 cm dlouhé pruhy a natočíme je na kremrolové trubičky - začínáme od užšího konce trubiček, kde těsto přitiskneme. Přečtěte si celý recept.