[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky.
Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Přečtěte si celý recept.
Mrkev jinak lehce pikantní gulášové polévce dodá příjemně nasládlou chuť a zároveň podtrhne ty chutě a vůně, bez kterých by gulášovka nebyla tím, čím je.
Na gulášové polévce není nic těžkého. Jen si u řezníka řekněte o hezké maso, to ze staré krávy můžete vařit klidně dvě hodiny, a stejně měkké nebude. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Přečtěte si celý recept.
Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte rum a opatrně vmíchejte do pevné konzistence ušlehanou smetanu. Podávejte s ovocem, ozdobené lístky máty. Přečtěte si celý recept.
Celer opláchněte, pomocí malého nože stáhněte tuhá vlákna a řapík nadrobno nakrájejte. Cuketu a okurku opláchněte, podélně rozkrojte a pak nakrájejte na plátky. Mango oloupejte, vyjměte pecku a dužninu nakrájejte na kostičky. Citronovou trávu opláchněte a podélně rozkrojte. Přečtěte si celý recept.