Maminka.czRecepty

Co vařit o víkendu? Zkuste velikonoční sekanou a další dobroty

Recepty.cz 31.  3.  2018
Velikonoce jsou tady, a proto vám tentokrát přinášíme recepty na tradiční velikonoční jídla, která by na vašem stole neměla chybět.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Klepněte pro větší obrázek

Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé droždí a rozpuštěné vlahé máslo.

Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. Přečtěte si celý recept.

VIDEO: Známe fígl, jak vyfouknout vajíčko jednou dírkou! Stačí vám dvě minuty!

Témata: Recepty, Velikonoce, sekaná, Dobrota, Velikonoční beránek, Mouka, Recept, Nejlepší mazanec, Božský, Víkend, Vláčné těsto, Dobro, Uzené maso, Tuhé těsto, Beránek, Velikonoční recept, Koření, Ocet, Čermák, Žloutek, Těsto, Teplé místo, Velikonoční stůl, Citronová kůra, Sůl

Video