Maminka.czRecepty

Co vařit o víkendu? Zkuste velikonoční sekanou a další dobroty

Recepty.cz 29.  3.  2024
Velikonoce jsou tady, a proto vám tentokrát přinášíme recepty na tradiční velikonoční jídla, která by na vašem stole neměla chybět.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Klepněte pro větší obrázek

Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé droždí a rozpuštěné vlahé máslo.

Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. Přečtěte si celý recept.

VIDEO: Známe fígl, jak vyfouknout vajíčko jednou dírkou! Stačí vám dvě minuty!

Témata: Recepty, Velikonoce, sekaná, Koření, Velikonoční stůl, Sůl, Dobrota, Mísa, Vik, Mouka, Tuhé těsto, Citronová kůra, Vláčné těsto, Droždí, Čermák, Žloutek, Velikonoční beránek, Recept, Beránek, Uzené maso, Božský, Celer, Omytý citron, Zbylý cukr, Dobro