Maminka.czMaminka v porodnici

SERIÁL: Maminka v porodnici: Tohle vás reálně čeká během porodu, na sále a v pokoji šestinedělí

Tereza Víchová 15.  3.  2022
Realita porodnic, rozdíly mezi nimi, rozhovory s personálem, maminkami i tatínky. Připravili jsme pro vás zbrusu nový seriál, v němž uvidíte a přečtete si všechno potřebné, co z jednoduchého popisu porodnice nikdy nepoznáte. Ta nejlepší příprava na porod se nabízí u nás. A kdo je připraven, nic ho nezaskočí!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kdy jet do porodnice? Jak poznat, že začal porod? Jak dlouho trvá? Co si zabalit s sebou? Co je oxytocin, epidurál, dotepání pupečníku? Jaká vyšetření čekají novorozence? Otázek je spousta, postupně všechny zodpovíme a mnohé i názorně ukážeme ve videích. Startuje projekt Maminka v porodnici, nové „miminko” našeho časopisu. 

Ode dneška a od dubnového vydání časopisu bude vaším průvodcem na cestě za miminkem. Otevřeme všechna zásadní témata, která nastávající maminka vyhledává a potřebuje znát. Pomůžeme v nejistotě kolem všeho, co se porodu týká. Přineseme zkušenosti lékařů, porodních asistentek a taky těch nejpovolanějších – maminek a tatínků, kteří mají v porodnicích právě za sebou zásadní okamžiky svého (i nového) života. 

Navštívíme porodnice v celé republice a necháme vás nahlédnout do jejich prostor. Zaměříme se vždycky na jednu zásadní věc, které se tu intenzivně věnují – ať už jsou to alternativní porodní polohy, porod jen s porodní asistentkou nebo třeba rodinné pokoje, kde „bydlí” po porodu i tatínek a sourozenci.

Poprvé jsme se vydali do středočeských Neratovic. V dubnovém vydání časopisu Maminka (na titulce s Romanem a Petrou Vojtkovými) najdete podrobnou reportáž z porodnice se spoustou fotek. A ve videu si pomyslně projdete vše potřebné od ambulance, kde maminky k porodu přijímají, přes porodní sály až na pokoj šestinedělí, kde se maminka a miminko sžívají.

Co se ve videu dozvíte?

  • Primář Daniel Driák vysvětlí, jak důležité je přátelské prostředí v porodnici a jaké metody úlevy se tu dají využít.
  • Porodní asistentka Květa Nováková vás provede porodním sálem i velmi vyhledávanou místností, kde kontrakcím ulevuje teplá voda. 
  • A laktační poradkyně Zdeňka Hronová přímo ukáže, jak učí maminky péči o miminko.

Maminka v porodnici vás bude provázet webem i časopisem. Už teď máme nachystané dva bonusové rozhovory, které objevíte na webu v dalších týdnech: Co si myslí pan primář o ambulantním porodu? Jaká vyšetření čekají miminko v porodnici a co zdejší pobyt může prodloužit? Na to se můžete těšit. My se se štábem mezitím vydáme do Mělníka, Rakovníka a na pražskou Bulovku a seženeme a natočíme spoustu dalších mateřských témat!

Dubnovou Maminku seženete ve stáncích už 17. 3. a také na rohlik.cz, kosik.cz a s dopravou zdarma na www.ikiosek.cz/maminka.

Maminka v porodnici

Vydáváme se za vás do porodnic celé České republiky, natáčíme tu videa, abyste viděli realitu, ptáme se na všechno, co vás zajímá. S námi si vyberete tu nejlepší porodnici.

Témata: Porod, Časopis Maminka, Maminka v porodnici, Rozhovor, Novorozenec, Porodnice, Šestinedělí, tatínek, Nejlepší video, Seriál, Pokoj, Časopis, Ambulance, Mělník, Neratovice, Daniel Driák, Bulovka, Salem, Maminka, Rakovník, Hronov, VMA