Maminka.czPorod

Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

Simona Procházková 26.  11.  2020
Jak vypadá jeden den lékařky Táni Glosové, která pracuje na Gynekologicko-porodnické klinice na pražské Bulovce? Co všechno obnáší její opravdu pestrá a náročná práce? Podívejte se na video Mall.tv a pořad Dělníci života.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Autoři pořadu Dělníci života strávili se sympatickou lékařkou celý pracovní den, a sami tak zjistili, že je pro ni každá minuta drahá a v podstatě se tu nezastaví. Najde si ale čas i na krátký rozhovor, ve kterém zmíní několik zajímavých zkušeností i téma kritiky, která se snáší na české porodnictví.

Co všechno musí denně stihnout a řešit? Jaký má názor na narůstající počty císařských řezů? Jak funguje péče na jednotce intenzivní péče? Co když se zkomplikuje porod? A jak se Táně daří takto náročnou práci kombinovat s rodinou a péčí o děti?

„Na gynekologii se mi moc líbí, že je to tak široký obor. Operuji, rodím, dělám ultrazvuková vyšetření, je to pestrá práce,“ říká s úsměvem MUDr. Táňa Glosová.

To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?
Žádný hotel, porodnice! Co nabízí rodinné pokoje? A je o ně zájem?
Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!
Témata: Porod, Porodnice, Inspirativní ženy, Dělník života, Pořad, Lékařka, Jedi, Klinika, Porodnictví, Náročná práce, Pražská Bulovka, Autor pořadu, Bulovka, Jed, Táňa, Směna