Maminka.czVýživa a stravování

Co zase vařit o víkendu? 4 tipy na rychlá a snadná jídla

redakce 8.  10.  2016
Jestli si lámete hlavu nad tím, co připravit rodině k obědu nebo večeři, tak už nemusíte. Zkuste se inspirovat našimi tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rychlá hrachová polévka

Klepněte pro větší obrázek

Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového bujónu, trochu majoránky, bylinek a pepře a povaříme cca 10 minut. Pak vyjmeme cca polovinu množství hrášku, rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky, opět krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a zahustíme hotovou jíškou. Podávat lze s rohlíkem osmaženým na kostičky. Celý recept najdete ZDE.

Paprikové kapsy s žampiony

Klepněte pro větší obrázek

Kuřecí prsa očistíme, uděláme do nich opatrně hluboký zářez(kapsu), osolíme je a opepříme. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme na nudličky pokrájené papriky společně s plátky čerstvých žampionů.  Celý recept najdete ZDE.

Podzimní polévka s houbami

Klepněte pro větší obrázek

V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přisypeme zeleninu a restujeme. Když nám začne zelenina restováním vonět, přidáme houby a restujeme dál za občasného promíchání. Až houby restováním zmenší svůj objem, vše zasypeme moukou, krátce osmažíme a zalijeme vývarem (množství dle hustoty). Celý recept najdete ZDE.

Rajčatová pomazánka

Klepněte pro větší obrázek

Zralá zdravá rajčata umyjeme, osušíme a umeleme na masovém mlýnku. Můžeme i rozmixovat. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Celý recept najdete ZDE.

 

Lámete si hlavu, co budete vařit o víkendu? Nechte se inspirovat
V hlavní roli rajčata
Výživa a stravování

V hlavní roli rajčata

Vezměte kapustu na milost
Výživa a stravování

Vezměte kapustu na milost

 

 

 

 

Témata: Recepty, Výživa a stravování, Párky, Žampion, Rychlá, Tip, Hrachov, Vik, Pomazánka, Víkend