Maminka.czPorod

Tatínci u porodu: Intimní fotky ukazují, jaké jsou jejich první reakce

Radka Wallerová 18.  4.  2021
Pro spoustu žen je představa, že by jejich partner nebyl u příchodu společného potomka na svět, nemyslitelná. S ohledem na psychiku mužů jde vždy o možnost volby. Ti, kteří se rozhodnou zažít zrození na vlastní oči, ale většinou nikdy nelitují.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porodní fotky – a to ty hodně intimní – jsou ve světě čím dál populárnější. Dokonce se soutěží o ty úplně nejlepší. Podívejte se na výběr těch nejlepších za minulý rok. My jsme pro vás vybrali ty, které zachycují, jak to prožívají otcové. Jak pomáhají, jak se bojí o svou ženu, jak je přemáhá dojetí. 

Všechny jsou hodně emocionální. 

Porodní fotografové, respektive fotografky, mají tradici především v USA, ale působí i v Holandsku a dalších zemích. Celkem má International Association of Professional Birth Photographers více než 1100 členů z dvaapadesáti zemí.  

100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka

Jako každý rok se soutěžilo v pěti kategoriích – snímky z chvil před porodem, vlastní porod, detaily, prvních 48 hodin po narození a poporodní období pro ženu. 

"Jsem nadšená, že mohu představit obrovský talent našich členů v obrazové soutěži," prohlásila za asociaci její šéfka Liz Cook. 

Všichni rodiče na snímcích s fotografováním souhlasili. Zejména v zámoří je profese porodních fotografů, respektive fotografek, protože ženy mezi nimi jednoznačně převažují, hodně oblíbená.  

Tahle maminka porodila dítě nevlastnímu synovi.

Cítí se být mužem, ale porodil dítě. Transgender pár ukázal odvážné porodní fotky!
Alena Šeredová porodila holčičku. Jak něžně ji oslovuje?
Témata: Porod, Psychika, Od těhotenství k porodu, Rodiče, Otec, Otcové, Tatínek, Přéma, USA, Liz Cook, Pór, Táta, Fotografování, Esther, Heidi, Fotografka, Dojetí, Žena, Ray, Edith, Intimní fotka, Společný potomek, Holandsko, AMP, Fotograf