Maminka.czRecepty

Crumble s rebarborou a jahodami. Jednoduchý a úžasně křupavý!

Veronika Zenklová 18.  5.  2021
Jednodušeji to snad už nejde, crumble je drobenkový koláč s ovocem bez spodní vrstvy těsta. A co může být lepšího než jen ovoce s drobenkou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ingredience na jednoporcovou zapékací mističku 

  •  ½ řapíku rebarbory 
  •  5 větších jahod 
  •  Lžička cukru (možno vyměnit za med či javorový nebo kokosový sirup) 
  • Máslo na vymazání formičky 

Na drobenku

  • Vrchovatá lžička másla 
  • 2 lžíce hrubé mouky 
  • Lžička cukru 
  • Volitelné (jedno ze zmíněného): lžíce jemných ovesných vloček, mandlové mouky, mandlových plátků, nadrcených máslových sušenek, nebo cukrářských piškotů 

K servírování 

  • Crème fraîche nebo tučná zakysaná smetana 

Postup

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na zhruba centimetr velké kousky. Použijte menší zapékací misky, které vymažte trochou másla. Rozmístěte rebarboru, oslaďte, přidejte i nakrájené jahody. Žmolenku vypracujte rukama, přidejte třeba mandlovou mouku, nebo plátky mandlí, oříšky, nebo ovesné vločky. Drobenku rozmístěte po celém povrchu.

Pečte na 200 °C, pečení potrvá 20, maximálně 25 minut podle druhu formiček. Podávat můžete hned, jak zvládnete horký crumble konzumovat. Dezert můžete servírovat s crème fraîche nebo tučnou zakysanou smetanou, případně oslazenou medem, javorovým nebo kokosovým sirupem. Hodí se i šlehačka anebo vanilková zmrzlina. 

Témata: Recepty, jídlo, Video recept, Děti a jídlo, Vaření pro rodinu, Mall.tv, Cukrářský, Ovoce, Rebarbora, Vrch, Těsto, Úžas, Koláč, Mouka, Máslo, Jed, Jahody, Cukr, Drobenka, Med