Maminka.czKrálovská rodina

Další pohroma pro královskou rodinu. Harry a Meghan se rozvášnili v dokumentu na Netflixu. Co všechno prozradili?

Simona Procházková 9.  12.  2022
Dlouho očekávaný dokumentární seriál Harry & Meghan společnosti Netflix se včera začal vysílat po celém světě. Diváci mohli zhlédnout první tři díly. Britská královská rodina tak nejspíše bude po Harryho popisu "šílenství kolem svého vztahu s Meghan" nucena čelit dalšímu nepříjemnému skandálu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Lovci, kteří neustále pronásledují svou kořist,“ prohlásil princ Harry na adresu médií, která si podle jeho slov za každých okolností najdou důvod, jak jeho ženu, vévodkyni Meghan, pomlouvat a ničit. V prvních dílech skandálního otevřeného odhalení vztahů v královské rodině vévodkyně Meghan mimo jiné prozradila, jak se strachem čelila dotěrnému obtěžování, stalkingu, a dokonce také výhrůžkám smrtí, ale královská rodina jí nevěřila.

VIDEO: Harry a Meghan v dokumentu, který bude bolet!

Harry a Meghan společně prozradili, kde a čím začal jejich vztah, jak probíhaly začátky randění, i to, že zásnubní interview v roce 2017, které poskytli televizním stanicím, bylo dokonale naaranžovanou reality show. Harry se vyjádřil rovněž k dávným skandálním fotografiím, na kterých byl zachycen v nacistické uniformě na divokém večírku. „Byla to jedna z největších chyb mého života a strašně jsem se potom styděl,“ uvedl.

„Moje maminka (lady Diana – pozn. red.) dělala většinu svých rozhodnutí srdcem. A já jsem synem své matky,“ řekl Harry a dodal: „A vidět další ženu v mém životě, kterou miluji, jak prochází stejným mediálním šílenstvím, včetně nesmyslných honiček s paparazzi v autech, že se musí maskovat, aby ji někdo na ulici nepoznal, to je neuvěřitelně těžké. A zejména v začátcích našeho vztahu to nebyl zrovna šťastný způsob, jak se vzájemně poznat a užívat si jeden druhého. Vždy jsme se to ale snažili brát s humorem a žít co nejnormálnější život.“

Meghan se zase v dokumentu svěřila, že byla přesvědčena o tom, že zájem médií opadne, až se s Harrym vezmou, údajně ji o tom ujišťovali i v královském paláci.

Královna Alžběta, milovaná babička a prababička. Podívejte se na fotky s vnoučaty plné emocí

„V tu chvíli jsem ještě věřila tomu, že je pravda, co mi všichni pořád opakují, že se všechno uklidní a zlepší. Ať jsem ale dělala cokoli a snažila se sebevíc, vždy si někdo našel způsob, jak na mě zaútočit. Nesměla jsem se k ničemu vyjadřovat a poslouchala jsem neustále od ostatních členů rodiny, že je to normální, že oni a jejich partneři si tím také museli projít a že nemám čekat žádné zvláštní zacházení. Ačkoli jsem upozorňovala na to, že v mém případě je tu rozdíl kvůli rasovému prvku, nikdy mi nebyla uznána zvláštní ochrana,“ uvedla Meghan.

Harry a Meghan podepsali lukrativní smlouvy, údajně v celkové hodnotě více než 100 milionů liber, se společnostmi Netflix a Spotify poté, co v roce 2020 opustili své pracovní povinnosti v královské rodině a přestěhovali se kvůli přetrvávajícím sporům do Kalifornie.

Aktuální dokumentární seriál Netflixu, který režírovala Liz Garbus, je označován za významnou celosvětovou událost. Harry a Meghan se v něm podle autorů podělí o "odvrácenou stranu svého milostného příběhu a života v britské královské rodině". Svůj vlastní úsudek o prominentním páru si bude muset asi každý udělat sám.

Témata: Galerie, Královská rodina, monarchie, Pravnoučata, královna Alžběta, Netflix, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, Dokument, Princ Harry, Skandál, Oprah Winfrey, Pohroma, Rande, Randění, Britská královská rodina, Harry & Meghan, Spotify, Meg, Vztah, Lady Diana, Kalifornie, Odhalení, Vévodkyně Meghan

Video