Maminka.czŠkolák

Dana, Katka a Lucie (z)hubly s Maminkou: Jak se jim to povedlo? 2. díl

Jana Vašáková 22.  11.  2011
Dana, Katka a Lucie (z)hubly s Maminkou: Jak se jim to povedlo? 2. díl
Pokračování hubnutí s Maminkou: Dana - 24 let

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

< první="" díl="">

Dana Dvořáčková

...jsem šest měsíců po porodu a kila nejdou dolů. Pravidelně cvičím zumbu, což je sice dobré, ale nevím, jak naložit s jídelníčkem, kde je asi kámen úrazu. Ráda bych zhubla, abych vypadala pro svoji holčičku krásně a ona se za mě nemusela stydět.
Dana (24 let) a Emča (nyní 9 měsíců)

Po 2 měsících

* Proč jste se přihlásila do soutěže Hubneme s Maminkou?

Nechtěla jsem už doma jen tak sedět a naříkat, že přibírám na váze, a proto jsem se rozhodla s tím konečně něco udělat. Dočetla jsem se, že Maminka nabízí možnost pomoci, a tak jsem neváhala ani chvilku a zkusila štěstí.

* Co od „hubnoucího“ programu očekáváte?

Čekala jsem radu v tom, jak, kdy a co jíst. Potřebovala jsem, aby mi někdo kompetentní poradil, co dělám špatně. A musím říct, že pomoc Jany Vašákové stála opravdu za to.

* Jak vám jídelníček vyhovoval?

Jídelníček byl super. Miluju zeleninu a ovoce. Především jsem si pochutnávala na hustých zeleninových vývarech, které zároveň mohla jíst i má dcera.

* S čím jste si nevěděla rady?

Vlastně se vším :-)

* Co vám dělalo největší potíže?

Asi snídaně, jenže ta je základ všeho. Dříve byl pro mě prvním jídlem dne oběd, najíst se i po ránu jsem se naučila až teď.

* Jak jste se cítila před hubnutím a jak se cítíte nyní?

Teď je mi rozhodně lépe, člověk má sám ze sebe dobrý pocit. Hubnutí jde pomalu, ale tak to má být. I když nevidím úbytek hned, postupuji pomalu a jistě a stojí to za to. Postupně obměňuji potraviny za zdravější. Není to samozřejmě jednoduché po finanční stránce, ale snažím se, jak to jde.

* Podporuje vás partner při hubnutí?

Manžel nikdy neměl problém s tím, co vařím. Naštěstí mu chutná vše, co připravím, takže mu nevadí ani zdravější strava. A hlavně bude rád, když budu zase vypadat tak, jako když mě poznal.

Máte pocit, že jste změnila životní styl celé rodiny?

Životní styl nelze změnit ze dne na den, ale určitě se to nyní rozpohybovalo tím správným směrem.

* Jak se teď stravuje vaše děťátko? Myslíte si, že mu budete něco z jídelníčku v budoucnu vařit?

Emička jí převážně to, co uvařím.
Kupované přesnídávky a příkrmy má jenom minimálně. Myslím si, že domácí strava je to nejlepší, co jí můžu dát. Zatím jí chutná všechno, včetně pórku, dýňové polévky nebo brokolice :-) Postupně přidáváme nové a nové suroviny.
U zdravého jídelníčku chci určitě zůstat.

* Co byste poradila dalším maminkám, které chtějí hubnout?

Odlepit se od pouhých představ a chopit se toho, dokud to jde.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Dán, Kat, Daň, Emča, Lucie, Katka, Jak, Hubnoucí program, Největší potíž, Luci, Zdraví na Heureka.cz