Maminka.czHračky pro děti

Dárky které pod stromečkem nadchnou školáky [Vánoce 2014]

Iva Endrychová 26.  11.  2014
Školáky pod stromečkem rozhodně nadchnete hlavně tím, co vidí u svých přátel a spolužáku a chtějí to mít také. Co letos mezi dětmi frčí?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 

Tipy v tomto článku jsou myšleny přibližně pro děti od 6 do 10 let.

Vzdělávací hračky

Učit se děti nemusí jen ve škole. Doma to může být mnohem větší zábava. Děti se tak nenásilně připravují nejen do školy, ale i pro další život. 

Magnetická tabule

S touto tabulí bude jednoduché naučit se všechna písmenka. Magnetická tabule je v dřevěném rámu a z jedné strany je bílá pro psaní fixou a z druhé klasicky černá pro psaní křídou. 

Klepněte pro větší obrázek
bino-drevenehracky.cz, 360 Kč

Nemocné štěňátko Baby born

Pokud vaše dítko neustále mručí, že by chtělo domů zvířátko, ale vy si jej nemůžete z mnoha důvodů dovolit, pořiďte mu náhradu. Toto štěně je jako živé, jen má nemocnou packu a vyžaduje péči. Takže si na ní můžete otestovat, zda by se dítě dokázalo postarat i o živého tvora. 

Klepněte pro větší obrázek
Zapf Creation, 949 Kč

Parfémová laboratoř

S touto laboratoří si mohou děti vyrobit vlastní parfémy, pot-pouri a nejen je. Navíc si procvičí i základy chemie. A třeba po vánocích vy v práci překvapíte své kolegyně novou vůní, o které budete moci pyšně prohlásit, že vám ji vyrobily děti.

Klepněte pro větší obrázek
Sparkys.cz, 499 Kč

Elektronická stavebnice Boffin

Pokud máte doma malého průzkumníka, který se snaží všemu přijít na kloub, určitě ho potěšíte stavebnicí se kterou se z něj stane elektrikář. A jeho tatínek si zavzpomíná na doby, kdy on si hrál s legendárním merkurem.

Klepněte pro větší obrázek
Sparkys.cz, 1299 Kč

Elektronika pro děti

S elektronikou si děti rozumí a mnozí dokonce lépe než dospělí. 

Hodinky Kidizoom Smart Watch

Náramkové hodinky, se kterými si dítě bude připadat jako aktivní špión. Hodinky nejen, že přehledně ukazují čas, ale lze s nimi i fotit, natáčet video nebo je i použít jako diktafon pro hlasové nahrávky! Fungují také jako originální budík, stopky nebo časovač. Součástí jsou i 3 zabudované hry!

Klepněte pro větší obrázek
vtech.cz, 1799 Kč

Fotoaparát pro začátečníky

Musíte se se svým dítkem přetahovat o svou zrcadlovku? Pořiďte mu vlastní kompakt, se kterým může zvěčnit rovnou celou rodinu pod vánočním stromečkem. 

Klepněte pro větší obrázek
Nikon Coolpix L30, kolem 2 tisíc korun

Zcela jistě byste však pod stromečkem potěšili děti i elektronikou, kterou najdete v tipech na dárky pro předškoláky. 

Jaké vánoční dárky pod stromečkem potěší předškoláky? Vánoce 2014

Knížka pohladí po duši

Čtění v dětech probouzí fantazii. A Vánoce bez alespoň jedné knížky pod stromečkem, nejsou žádné vánoce.

Prázdniny blbce číslo 13

Taky znáte ten pocit, když nesete domů vysvědčení a víte, že pochvalu za něj nedostanete? Tak přesně tohle zažívá každý rok Tadeáš. Prima kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy. Ještě štěstí, že na prázdninách u babičky a dědy na něj nečekají jenom rozzuření rodiče, ale taky zvláštní strejda Olda, kterému jsou známky ukradené, a dva úplně noví kamarádi. A objímání stromů, sádrování zdravé nohy, soutěž ve smíchu zvaná Žižlovský chechták a spousta dalších vtipných zážitků. Až tuhle knihu dočtete, nebudete vědět, že nějaké známky vůbec existují! 

Klepněte pro větší obrázek
kniha.cz, 187 Kč

Jakub a hvězdy

Od nepaměti lidé pozorují hvězdy, seskupují je v souhvězdí, dávají jim jména a vymýšlejí si k nim příběhy. Stejně si v této knize vymýšlejí příběhy i rodiče malého Jakuba, aby mu pomohli rozhodovat se v životě správně. Každý příběh si vás ihned získá svou magickou atmosférou, krásným jazykem plným barev, chutí i vůní, a nádhernými ilustracemi. Nezapomeňte večer zvednout hlavu a podívat se k nebi. Naši hrdinové - statečná Brí, zbrklý Aplun, šikovný Jákob, krásná Kašape a osm dalších - tam čekají, až si přečtete jejich podivuhodná dobrodružství.

Klepněte pro větší obrázek
kniha.cz, 374 Kč

Malý princ a Gehomova planeta

Gehomova planeta je tak trochu zvláštní - totiž hranatá. Neustále se otáčí kolem své osy, takže lidé musí nepřetržitě chodit, aby nepřepadli do vzduchoprázdna. Otáčení planety způsobuje důmyslný stroj, který sestavil geometr Gehom. Ten však zmizel kdesi v podzemí, a nikdo neví, kde stroj je, takže ho ani nikdo nemůže zastavit. Ještě že je tady Malý princ s Liškou, kteří zase všechno uvedou do pořádku.

Klepněte pro větší obrázek
kniha.cz, 149 korun

Společenské hry pro dlouhé večery

Zkuste jednou místo puštění televize na stůl rozložit nějakou společenskou hru. Pobaví se celá rodina. 

Ubongo

Hra se záhadným názvem už není na trhu sice žádnou novinkou, ale stále patří k velmi oblíbeným. Skládáním obrazců na čas si hráči trénují prostorovou představivost a postřeh. I když se to nezdá, se hrou se dá zažít spousta zábavných momentů (vyzkoušeno osobně).

Klepněte pro větší obrázek
Albi.cz, 789 Kč

Námořníci z Nordenu

Námořníci z Nordenu jsou strategická desková hra pro dva až čtyři hráče, jejichž úkolem je pomoci  obnovou a zásobováním třem důležitým přístavům, které vyplenili piráti. Vítězem se stane ten, kdo jako první získá požadovaný počet bodů prestiže a nejlépe se vypořádá s nástrahami obchodních cest v drsném prostředí severského moře. Autorem hry je Klaus Teuber, který je podepsán pod hitem Osadníci z Katanu.

Klepněte pro větší obrázek
mojedino.cz, 799 Kč

Příběhy z kostek

Hra pro celou rodinu, která rozvíjí fantazii. Hráč hází třemi kostkami najednou a podle toho, co mu padne, se snaží vyprávět příběh. 

Klepněte pro větší obrázek
mindok.cz, 229 Kč

Scrabble Originál

Ani tato hran není žádná novinka, ale při skládání slov z hracích kamenů s písmenky se zabaví celá rodina. A uvidíte, jak rychle se bude rozrůstat vaše slovní zásoba. Kromě klasické verze hry můžete zakoupit i cestovní variantu.

Klepněte pro větší obrázek
scrabble-hry.cz, od 600 Kč

Drobné praktičnosti, které potěší

Z praktických dárků děti uvítají rozhodně předměty zdobené jejich oblíbenými postavičkami. 

Hrnek s pokladničkou

Ranní čaj bude chutnat určitě lépe z vlastního personifikovaného hrníčku zdobeného ovečkou. A v pokladničce si dítě může strádat peníze na dárky pro ostatní. Dobrým tipem je přihodit do pokladničky něco pro začátek. 

Klepněte pro větší obrázek
Bino-drevenehracky.cz, 166 Kč

Diář s ovečkou Shaun

Plyšový diář s tváří ovečky nadchne každou holčičku. Do toho se budou zapisovat úkoly jedna radost.

Klepněte pro větší obrázek
learningtoys.cz, 349 Kč

Dvoupatrový box na svačinu s opičákem

Do tohoto boxu se vejde svačina na celý den. Box je vymalován ve veselých barvách a zdobí jej hlava opičáka typická pro značku Paul Frank. Boxy se dají buď nosit odděleně nebo přepásané praktickou gumičkou.

Klepněte pro větší obrázek
nasvacinu.cz, 369 Kč
Témata: Děti, Hračky pro děti, Vánoce, Strom, Desková hra, Postavička, Van, Nepaměť, Mindok, Elektronika, Sparkys, Zábavný moment, Časovač, Škola, Malý princ, Shaun, Dar, Piráti, Podzemí, Vtech, Vzdělávací hra, Hračky na Heureka.cz