Maminka.czVánoce

Co potěší desetileté a starší děti pod stromečkem? Hry i vtipné knihy

Markéta Novák Matějková 9.  12.  2019
Přemýšlíte, jaké dárky udělají radost deseti nebo třináctiletým dětem? Je to různé, někteří si stále přejí hračky, jiní už myslí jen na elektroniku. Čím je tedy potěšit?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když letos posílal dopis Ježíškovi můj desetiletý syn, nejprve mě potěšil svou skromností. Přál si totiž jen dva dárky. Zatímco ten první byl pěnový Minecraft meč v hodnotě tří set korun, druhý nás zaskočil, ale nepřekvapil. Byla to totiž herní konzole Nintendo Switch v řádech tisíců. Hit nejen mezi dětmi nejen na základní škole. Tímto přáním svou "skromnost" tedy vysvětlil.

Jak jsem ale později zjistila, i ostatní rodiče stejně starých dětí to měli velmi podobné. Děti si psaly o nový mobil, hry na Xbox nebo Playstation a podobně. Občas nějaká ta stolní hra nebo stavebnice, samozřejmě.

Pokud ještě tápete, co dětem pořídit k Vánocům, ale nechcete zbankrotovat, připravili jsme pro vás přehled tipů na dárky, které by mohly udělat radost.

Dílnička: Naučte se, jak jednoduše a přitom atraktivně zabalit vánoční dárky

Sportovní vybavení i doplňky ke hrám

Pokud máte doma sportovce, určitě nešlápnete vedle novým sportovním vybavením nebo oblečením na sport. V případě, že má váš potomek rád nějakou konkrétní hru, například již zmiňovaný Minecraft, Roblox nebo Fortnite, uděláte jim radost doplňkem s motivem oblíbené hry.

Stejně tak nezklame nový doplňek do pokojíčku, například sedací vak nebo buben na sezení. Radost udělají i nová sluchátka, přehrávač nebo oblíbená kniha.

Starší děti můžete obdarovat také poukázkou na nějaký zážitek nebo na nákup ve specializovaném obchodě, a to v případě, že si  nejste jisti výběrem vhodného oblečení nebo sportovního vybavení.

Holčičkám uděláte radost tvořivými sadami, kosmetikou nebo oblečením. Dívky v tomto věku také milují různé bláznivé doplňky nebo deníčky. Oblíbené jsou i deskové hry pro celou rodinu.  Na konkrétní tipy se můžete podívat do naší galerie.

Napište nám, co si od Ježíška přejí vaše děti.

Témata: Hračky pro děti, Vánoce, Vtip, Vánoce 2020, Knihy, Minecraft, NO Mobil, Peněženka, Doplňky, Ježíšek, Stromeček, Dárek, Xbox, Radost, Sportovní vybavení, Kniha, Skromnost, Roblox, Děti, Nintendo, Star, Herní konzole, Hračky na Heureka.cz