Dcera nechce být o prázdninách u prarodičů, jsou prý zlí!

Teris 20. 7. 2015 13:33
Měla jsem to v dětství hodně podobné. Akorát jsem, asi mimo dvou týdnů, k nim jezdila na celé prázdniny. Byli učitelé, takže o prázdninách mohli hlídat.
Věčně na mě křičeli, že něco dělám špatně, nimrám se v jídle, nedojídám, málo jim pomáhám, nechodím se ptát s čím chtějí pomoci.... Kolikrát mě nechávali i 3 dny absolutně bez jídla (například když babička udělala koprovku a já ji nechtěla jíst)

Dopadlo to tak, že dnes už se nevídáme a ani je vídat nechci.

Takže za mě, pokud se to dá vyřešit jinak, malou bych tam rozhodně neposílala..
Lucka 30. 8. 2015 00:45
Určitě bych tam dcerku nedávala, pokud je z toho tak špatná a zařídila to nějak jinak. Prarodiče by podle mě totiž měli alespoň částečně akceptovat zvyklosti dítěte z domova, zvlášť když je ještě malé, takže když nejí dort, tak ho prostě u babičky jíst nemusí a hotovo (navíc nutit dítě do dortu, to je tedy něco, spíš by měli být rádi, že neloudí sladkosti). Pokud už odpoledne nespí, tak tam prostě spát nebude. Toto jsou podle mě režimová opatření, o kterých rozhoduje rodič a prarodič by při hlídání neměl trvat na nějakém opaku, ale přizpůsobit se. Stejně tak strašení dítěte, zavírání do sklepa, to přece je věc, která k pobytu u babičky a dědy opravdu nepatří. Jasně, musí je vnouče přiměřeně poslouchat, však za něj mají odpovědnost a nemůžou ho nechat dělat cokoliv, ale toto je podle mě za čárou. Mně by toto prarodiče dítěti udělali jednou a už by tam dítě nejelo nikdy! Na vašem místě bych ji tam neposlala - dcera z toho má stres a prarodiče alespoň pochopí, že úplně všechno si taky nemůžou dovolit (sice vychovali tři děti, ale ty byly jejich, tam o věcech výchovy rozhodovali oni, teď jste ovšem rodič vy a oni by měli akceptovat vaše pravidla při výchově dětí) a že by bylo fajn vám víc naslouchat.
Nováková Stáňa 17. 6. 2018 13:48
A co tak nějaký příměstský tábor? Vím, že jsou i pro děti ze školky. Tedy jestli jsou ve Vašem městě. Nebo nějaká kamarádka, která má děti, jestli by za nějakou korunku holčičku nepohlídala. Ale pisatelky mají pravdu. Dcerku bych určitě k prarodičům nedala. Nováková
Yveta Mayerová 21. 8. 2020 18:07
Dobrý den,nejmenovala jste se za svobodna HOZOVÁ?Děkuji,jestli ano mám FB na Yveta Mayerová nebo e-mail-yvetkaova@seznam.cz
Jan 30. 9. 2019 01:00
Rozhodně bych tam dcerku nedával. Zavírání do sklepa je trestný čin.
Stáří není výmluva pro svévolné chování. A nutit dítě jíst je úchylka a nerozum, dcerka se bude bát a pozvrací se.
Jak se může maminka ptát .... .
Jsou případy, a není jich málo, kdy rodiče a prarodiče neberou vážně svoje děti a vnoučata, a ty jim to potom vrátí. Pokud se chtějí na stáří dočkat samoty, proč ne .... zaslouží si to. Dobře jim tak.
Jen velmi hloupý a sobecký člověk nebere své děti vážně.
Anička 22. 8. 2020 22:06
Článek - Martina Machová 16. 7. 2015 - nevěřím, je to blábol.... no, ale něco musíte asi napsat :'(
Strouhovka 23. 8. 2020 12:37
Proč myslíte,že je to blábol? Já znám podobný případ a skončilo to tím,že chlapečka k prarodičům přestali dávat a po roce to starým teprve došlo.
7

Video