Maminka.czDěti

Den dětí: šperk jako dárek!

Reklama 29.  5.  2020
Co takhle našim ratolestem na Mezinárodní den dětí pořídit místo hračky, která padne rychle v zapomnění, pěkný šperk?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Možná si říkáte, že děti ještě nemají z dárků tak úplně rozum, a proto se nevyplatí jim pořizovat něco hodnotnějšího. Co jiného než kvalitní šperk by jim ale mohlo vydržet dlouho a dělat radost ještě roky po obdarovávání, kdy už si hodnotu daného kousku budou plně uvědomovat? Poradíme vám, jak dobře takový dětský šperk vybrat a představíme tipy na konkrétní kousky.

Vybírejte s rozumem

Alfou a omegou při pořizování dětských šperků je hledat kousky z odolných, hypoalergenních materiálů. Mezi nejlepší volby tak patří třeba zlaté dětské náušnice, dětské šperky s diamantem a obecně kousky ze zlata a s drahokamy větší tvrdosti. Takové dárky dostojí vysokým požadavkům na kvalitu, bez problému vydrží nějaké to dětské dovádění a vyhnete se i možnému zarudnutí či jiným nepříjemnostem.

Klepněte pro větší obrázek

Roztomilost sama

Pro malé princezny máme zpravidla tendenci vybírat spíše jemné, často až romantické ozdoby. Výborným příkladem je třeba náramek se srdíčkem. Děvčátka s oblibou růžové rozhodně nezklamete pořízením něžných dětských šperků z růžového zlata. V tomto duchu se také nesou květinové motivy, které najdete například v dětské kolekci šperků KLENOTA.

Klepněte pro větší obrázek

Objevování vesmíru

Vzdálené světy fascinují člověka od nepaměti. I děti často toto zaujetí doprovází už od útlého věku. Přesně pro takové malé obdivovatele vesmíru se nabízí šperky s motivy hvězdiček či měsíčků. A ještě víc jim mohou náušničky nebo přívěsky připomínat noční oblohu posetou lidstvem neobjevenými tajemstvími díky nadpozemskému třpytu drahých kamenů.

Ze zvířecího světa

Pokud se vaše holčička nemůže odtrhnout od zvířátek jakéhokoli druhu, radost jí nejspíš udělá šperk se zvířecím motivem. V dětských kolekcích se proto opakovaně objevují zlaté řetízky s ptáčky, náušnice s motýlky nebo třeba beruškami.

Klepněte pro větší obrázek

Když u vás vede klasika

Jestli jste nikdy nepřišli na chuť přímo dětským motivům a roztomilé kytičky nebo berušky vás nechávají chladnými, nejspíš máte v krvi minimalismus. V tomto případě se můžete porozhlédnout mezi jednoduchými, univerzálními kousky, jako jsou pecky s diamanty, šperky v různých geometrických tvarech nebo s precizními malými kuličkami. I ty se budou na malých slečnách krásně vyjímat.

Ať už je příležitost k obdarovávání holčičky jakákoliv, hodnotný šperk vždy bude jedním z dárků, které vydrží nejdéle. Precizně zpracované kousky z kvalitních materiálů bývají památkou na celý život. Ženy obvykle na své šperky z dětství s láskou vzpomínají a některé je dokonce později předávají zase svým dcerám. Právě proto věříme, že dárek pro dítě v podobě šperku má hlubší hodnotu, která se plně projeví postupem času.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Děti

Video