[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
V obchodě byste jen marně hledali sušenky, které se mohou rovnat těm, které připravíte doma. A nejlepší na tom je, že ve výsledku vás vyjdou mnohem levněji než ty kupované.
Dokonale vyladěný recept na domácí sušenky využijete každou chvíli. Aby ale byly doopravdy bezkonkurenční, nezapomeňte vybrat dobrou čokoládu. Pokud se rozhodnete připlatit si za kvalitní čokoládu, ať už hořkou nebo mléčnou, rozdíl rozhodně poznáte. Podívejte se, jak peče čokoládové sušenky food blogerka Mona Jaoua ve videu v úvodu článku a upečte si je i vy.
1. V jedné misce smícháme všechny sypké ingredience a do druhé misky přelijeme všechny tekuté přísady. Změklé máslo zpracujeme metlou dohromady s mlékem a vejcem.
2. Suché ingredience pomalu přesypeme do tekutých a rukou zpracujeme do vláčeného těsta.
3. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou mléčnou čokoládu a zapracujeme ji do těsta. Těsto by mělo být vláčné a lepivé.
4. Hotové těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme alespoň jednu až dvě hodiny odpočinout v chladu.
5. Z vychlazeného těsta tvarujeme pomocí lžíce kuličky a klademe je ve větších vzdálenostech od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Počítejte s tím, že se sušenky při pečení roztáhnou, dejte jim proto dostatečný prostor.
6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 9 až 12 minut. Upečené sušenky nechte na plechu ještě chvíli vychladnout, než je začnete skládat na talíř, aby se vám zbytečně nepolámaly.