Maminka.czBlogy

Deník zasloužilé mámy: Každé mámě, která je vzhůru uprostřed noci

Deník zasloužilé mámy 12.  12.  2016
Nemohla jsem spát. Ani už nevím kolikátou noc. Být mámou je vyčerpávající a i když jsou knihy plné rad, jak dítě přebalit a nakrmit, nedočtete se v nich, jak se vyrovnat s deficitem spánku, který prostě přijde.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tentokrát jsem ale přemýšlela o roli, kterou jako mámy sdílíme. O pocitech jako požehnání, smutek, zoufalství, láska. O bolestech hlavy, které jdou ruku v ruce s nevyspáním, o vzpomínkách, které milujeme a o věcech, které nás děsí.

Všechno sdílíme společně, i když se neznáme osobně a patrně se nikdy neuvidíme. Přemýšlela jsem o Vás, maminkách, ano i o Vás, které teď čtete tyto řádky.

Možná bydlíte hned vedle mě a jste také vzhůru uprostřed noci, jako já. Možná žijete na druhé straně města, v jiném státě nebo třeba na druhém konci světa.

Přemýšlela jsem, že s největší pravděpodobností nejsem jediná maminka na světě, která je v noci vzhůru. Ve skutečnosti nás jsou tisíce, protože máme společnou jednu věc. Jsme mámy.

Možná jste právě vzhůru, protože konejšíte své plačící dítě, které nemůže znovu usnout. Možná ho budete krmit a kolébat, přitom všem se budete sama sebe ptát, jestli vůbec JEŠTĚ NĚKDY budete spát delší dobu v kuse než 45 minut.

Deník zasloužilé mámy: Chvíle, kdy jsem se přestala snažit být perfektní  


Možná jste vzhůru ve dvě ráno, protože se bojíte a Vaší hlavou se honí tolik myšlenek. Myslíte na své děti a nemůžete si pomoct, ale je toho tolik, že nemůžete spát. Zatímco Vaše rodina spokojeně oddechuje, Vy myslíte na tolik věcí, které dnes bylo potřeba udělat. Nebo už plánujete v hlavě svůj seznam na zítřek.

A nebo nespíte, protože potřebujete dodělat práci, na kterou jste přes den neměla čas. Protože před ní byl dlouhý seznam se všemi potřebami Vašich dětí, Vašeho manžela a úkoly, které bylo třeba udělat.

Ať už máte důvod jakýkoliv, tohle je pro Vás.

Témata: Blogy, Deník zasloužilé mámy, deník, Den, Vedlejší kolej, Bezesná noc, Kaz, Plačící dítě, Noc, Domácí práce, Dobrý čaj, Obývací pokoj, Oreo, Náročná práce, Dlouhý seznam, Oblíbený seriál