Maminka.czPředškolák

Desatero dokonalého táty. Tohle dělejte, a děti vás budou milovat

redakce 17.  6.  2018
Toužíte po tom, aby vás děti milovaly a vynášely do nebes? Pak si přečtěte následující desatero skvělého otce. Jak by měl vychovávat dokonalý táta?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co dělá správný táta? 

1. Svoje dítě vždycky povzbuzuje

Je jedno, jestli potomek dojídá poslední dvě sousta, snaží se sám složit kostičky lega nebo namalovat obraz pro maminku, vy byste nikdy neměl hodnotit: Na to nemáš, to nedáš a podobně. Děti potřebují pro zdravý růst a vývoj lásku, respekt a povzbuzení. Dejte jim tolik volnosti, kolik je v rámci jejich bezpečnosti možné, a hlídejte je. Kontrolujte, jestli se neohrožují na životě (ano, i špatně použitá pastelka se v rukou dítěte může stát nebezpečnou zbraní), chvalte za všechny pokusy, omyly taktně přecházejte. Jen tak si získáte nálepku Nejlepší táta na světě.

S kým je větší zábava? Takhle to dopadá, když táta hlídá a máma není doma
Témata: Děti, Video, Předškolák, Školák, Rodina a vztahy, Batole, Kojenec, Rodina a vy, Jen pro tatínka, Jaromír Jágr, Zdravé dítě, Kostým, Skvělý otec, Kroužek, Nejlepší táta na světě, Dětské oko, Lhaní, Nebesa, Volný čas, Uplatňovaná autorita, Dinosaurus, Vysoká škola, Potomek, Kapesné, NEZAOSTÁVAT