Maminka.czRodiče

Desátý ročník projektu Aukční lahve mají v rukou ženy

Reklama 18.  11.  2021
Již v prosinci budou mít lidé šanci vydražit unikátní lahev plzeňského piva a přispět tím na dobrou věc.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Charitativní dražbu, jejíž výtěžek půjde na konto Centra Paraple, pořádá Pilsner Urquell již od roku 2012 a letos poprvé je celý projekt jen o ženách. Dražené lahve navrhla designérka Lucie Koldová a ambasadorkami projektu se stalo deset inspirativních a výjimečných žen.

Na lahve z unikátní designové kolekce se bude přihazovat 9. prosince v online dražbě na Mall.tv. Půjde již o desátou aukci projektu, který na konto Centra Paraple za posledních devět let připsal přes 13,5 milionu korun. Aukční lahve tak každý rok pomáhají nejen lidem s poškozenou míchou s návratem do života, ale podporují i jejich rodiny.

Klepněte pro větší obrázek

Plzeňský pivovar každý rok nechá v jedné z předních českých skláren vyrobit limitovanou sadu deseti originálních lahví pro jeho prémiový ležák. Navrhuje je vždy renomovaný designer a v letošním roce si Plzeňský Prazdroj vybral Lucii Koldovou, jednu z nejlepších českých designerek, která se dokázala prosadit i v zahraničí.

„Těší mě, že se mohu podílet na projektu, který spojuje dobročinnost a dvěma typicky českými fenomény - pivem a sklářstvím. Moje radost je o to větší, že si mě Plzeňský Prazdroj vybral pro ročník, který oslavuje ženy,” říká Lucie Koldová, umělecká ředitelka české firmy Brokis. Ta se specializuje na svítidla vyráběná z recyklovaného skla.

Deset ambasadorek

Letošní návrh speciálních lahví je podle Lucie Koldové založen na ženské tajemnosti a každá bude jedinečná, stejně jako jsou jedinečné ambasadorky projektu. Najdeme mezi nimi ženy známé z televizích obrazovek i filmového plátna - herečku Magdu Vašáryovou, zpěvačku Barboru Polákovou, herečku a moderátorku Terezu Kostkovou a dokumentaristku Helenu Třeštíkovou.

Klepněte pro větší obrázek

Ve sportovní aréně se proslavila oštěpařka Bára Špotáková a v akademickém světě zase rektorka Masarykovy univerzity Danuše Nerudová a předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová. Inspirací pro ostatní jsou i farářka Martina Viktorie Kopecká, výčepní Martina Navrátilová a ilustrátorka Eliška Podzimková.

Jedna věc tyto osobnosti z nejrůznějších oblastí lidské činnosti letos spojila. Podpoří charitativní akci, která pomůže získat další zdroje pro tolik potřebnou činnost Centra Paraple.

Témata: Rodiče, Prezentace klienta, Reklama