Děsivý zážitek! Chlapec unikl medvědovi jen díky otcově radě

kog 26.  5.  2020
"Pozor, jde za tebou medvěd, zůstaň v klidu. Neotáčej se!" Tohle rozhodně nikdy nechcete slyšet, natož zažít. Dvanáctiletý Alessandro, který se setkal v italských Alpách s medvědem, ale díky ledovému klidu svého otce a jeho chytrým instrukcím vyvázl bez zranění. Podívejte se na šokující video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dvanáctiletý Alessandro miluje přírodu a zvířata. A velkou náhodou zrovna v karanténě studoval, jak se zachovat, když se setká v přírodě s medvědem. To mu možná zachránilo život. A určitě také rady jeho otce, který v této nebezpečné chvíli zachoval klid a chlapce naváděl, ať jde pomalu a neutíká. 

Celá dramatická situace se odehrála v Jižním Tyrolsku. Rodina byla na pikniku v horách, Alessandro sbíral šišky, když se za ním objevil v křoví medvěd. Obrovská šelma ho začala pronásledovat, ale chlapec šel klidně a zvíře se snažil ignorovat, jak mu radil jeho otec.

Po letech: Nafotili znovu oblíbené fotky z rodinného alba. To musíte vidět!

Jsem nejšťastnější dítě na světě, říká Alessandro

Ten neváhal a celou událost nafilmoval na mobilní telefon. Z videa se stal hit internetu a není divu, člověk z něj má husí kůži a bojí se, jak vše dopadne. Naštěstí chlapec pokračuje v klidné chůzi a medvěd si ho po chvilce přestává všímat a odchází. V jednu chvíli je na záznamu slyšet i chlapcova matka, která trochu panikaří. 

A Alessandro? Nemá trauma, naopak uvedl, že to byl ten nejúžasnější zážitek v životě: "Nejdůležitější bylo rychle odejít, ale medvěd se nesměl cítit ohrožený. Nedíval jsem se mu do očí, tak pochopil, že nejsem jeho nepřítel. A teď jsem nejšťastnější dítě na světě," uvedl místním médiím. Podle nich se v tomto regionu pohybuje kolem osmdesátky medvědů. 

Drama jako z filmu: Cizinec zachránil v Paříži dítě visící z balkonu
Témata: Děti, Vaše příběhy, Otec, Otcové, Chlapec, Alpy, Alessandro, Šokující video, Ledový klid, JEN, Selma, Klid, Medvěd, Zážitek, Alessa, Internet, Šelma