Maminka.czGalerie

Hrajete rádi deskové hry? Máme pro vás 30 tipů, které stojí za vyzkoušení

Simona Procházková 27.  12.  2022
Deskové hry jsou hitem a téměř stoprocentní zárukou dobré zábavy. Poradíme, jak si užijete společný rodinný čas plný pohody a legrace. Pořiďte si nebo vyndejte ze skříně deskové a stolní hry, budou vás bavit nejen během silvestrovských oslav.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lenošení, televizní pohádky, stavění lega nebo hry na Xboxu jsou fajn, všechno se ale jednou omrzí a určitě nechcete trávit volné chvíle doma jen pasivní zábavou vsedě (případně vleže) na gauči. Podniknout můžete spoustu věcí, stačí jen chtít a nadchnout zbytek rodiny. Inspirujte se, jak si udělat společně radost! Bude zábava. A nejen na Silvestra.

VIDEO: Tipy na prosincové výlety

Oprašte deskové hry!

Víte, že úplně první desková hra se objevila už před více než 4 tisíci lety? Ano, i v dávných dobách lidé hledali odpočinek, zábavu a útěk z každodenní rutiny. Deskové hry navíc skvěle rozvíjí dovednosti, zručnost, fantazii i logické myšlení dětí, zaručují skvělou zábavu pro předškoláky i teenagery a nezapomenutelný zážitek a spoustu legrace pro dospělé. Po které sáhnout? Inspirujte se ve fotogalerii.

Oblíbené RETRO hračky minulého století! Podívejte se, co bylo pod vánočními stromečky před rokem 1989
Klepněte pro větší obrázek

Zalovte ve skříních, na půdách a v dětských pokojíčcích a připravte veškeré hry, které doma najdete. Uvidíte, že ke společnému rodinnému klání nebudete muset nikoho dlouho přemlouvat.

Pokud máte ratolesti zatím menší, osvědčí se pexesa, puzzle, domino a hra Člověče, nezlob se. V případě odrostlejších potomků jsou sázkou na jistotu stolní deskové hry, které dnes zažívají doslova renesanci, na trhu se jich objevuje obrovské množství. A není divu, úžasně stmelují rodinu, při zapáleném soutěžení jste opravdu spolu, aktivně a s chutí. Věřte, že takové společné chvíle plné smíchu, popichování, laškování i zanícené touhy vyhrát nad ostatními si budete pamatovat už navždy.

Témata: Děti, Galerie, Rodina, Rodina a vztahy, Výchova, Hry pro děti, Rodina a vy, Hračky pro děti, zábava, Za zábavou, Dlouhá chvíle, Tip, Pohádka, Xbox, Klání, Myšlení, Sledování filmů, Vyzkoušení, Vánoční prázdniny, Zoologická zahrada, Stolní hra, Lego, Potter, Adventní trh, Kvíd, Hračky na Heureka.cz