Maminka.czZdraví

Děti do svých deseti let onemocní až stokrát! Téměř každé potrápí průjem

8.  7.  2017
Podle statistik onemocní děti od narození do svých deseti let až stokrát. V žebříčku nejčastějších onemocnění u nich vedou respirační infekce, které na druhé příčce následují infekční průjmy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejčastěji je způsobují dietní chyby, příčinou ale mohou být také bakterie, paraziti nebo plísně. Léčba průjmu si ve většině případů vyžádá nanejvýš týden, především u malých dětí ale mohou být tyto dny obzvlášť náročné.

Žízeň, suchá kůže i sliznice, teplota, vpadlé oči, bolesti hlavy, a především opakovaná řídká stolice. To jsou nejčastější projevy průjmového onemocnění. Průjem může mít mnoho příčin:

5 tipů, jak vyzrát na střevní chřipku. Pomůžou dieta, pitný režim i čištěný jíl

Nejčastěji se jedná o průjem infekční, u malých dětí virový, který se i během několika hodin rozšíří v domácnosti nebo kolektivu dětí. Méně často se pak jedná o průjem bakteriální, například salmonelový, a vzácně parazitární,“ vysvětluje dětská lékařka MUDr. Romana Benešová.

Témata: Zdraví, Pitný režim, Laryngitida, Průjem, Pohádkový příběh, Lehký průjem, Řídká stolice, Pečivo, Hrnec, Brambory, Teplota, Třetí rok, Nejmenší dítě, Dětské nádobíčko, Přirozená obrana, Příchuť, Zrychlené dýchání, Rozmačkaný banán, Dietní režim, Přípravek, Plyšová hračka, Servírování, Klinický psycholog, Nápoj, Hořký čaj, Zdraví na Heureka.cz

Video