Děti jsou rozvodem hluboce raněné: Kniha Dva domovy jim pomáhá

Je tisíc způsobů, jak si dát sbohem, ale málo dobrých rad, jak o rozchodu říct dětem, jak jim pomoci zvládnout to obrovské zklamání a bolest, zkrátka, jak se zachovat vůči nim pravdivě a zároveň ohleduplně.

Ačkoli víc než polovina manželství krachuje, o tom, jak rozpad rodiny nesou děti, se moc nemluví. Proto se osobní koučka Šárka Weberová rozhodla vydat knížku pro rodiče a děti od 3 do 6 let. Jmenuje se Dva domovy a je to průvodce, který dětem pomůže zorientovat se v situaci, kdy ony samy nebo jejich kamarádi žijí v rozdělené rodině. 

Děti jsou raněné, přecitlivělé nebo znecitlivělé

„S manželem máme dohromady čtyři děti a tři z nich mají dva domovy," říká autorka knihy. „Už přes tři roky věnujeme hodně pozornosti tomu, jak jim pomoci, aby to všechny zvládly. Hodně čerpáme z moudrosti rodinných konstelací a Somatic Experiencing – léčení traumatu, bez nich by se nám i našim dětem dařilo podstatně hůř. Ve svém okolí vidím, bohužel, mnoho dětí, které jsou rozchodem rodičů hluboce zraněné. Dětí, které jsou přecitlivělé nebo naopak znecitlivělé. Děti ztracené ve vztazích. Děti, jejichž rodiče spolu nepřestali ani po rozchodu skrytě bojovat.“ 

Buďte vlídní na sebe i na dítě.
Nechtějte, aby hned vše probíhalo harmonicky.
Každý z nás se potřebuje se situací srovnat po svém.
Někomu to trvá pár měsíců, někomu pár let.

 

Mrkněte na webové stránky www.dvadomovy.cz a dozvíte se víc nejen o knížce, ale také o webináři na téma Skryté obavy dětí po rozchodu rodičů.

Skvělá kniha pro děti, pokud máte vyřešen rozvod sama v sobě

Klepněte pro větší obrázekPro děti je to prima kniha, jednoduché a logické obrázky, kniha je psána a kreslena jejich jazykem. Dětem  obrázky pomohou chápat ty dva světy. Mé 5leté dceři se to moc líbilo.  Není to ale příručka pro rodiče, což jsem podle popisu knihy tak trochu chápala, kniha vás nevede ani neradí.

Pro mě coby rodiče tam zkrátka chyběl ten „dospělácký pokec“, jak s knihou pracovat. Pokud ale v sobě máte věci kolem rozvodu srovnané, pak vám kniha pomůže vysvětlit tu realitu rozvodu dětem. Díky obrázkům tak třeba můžete dětem ukázat  řadu pozitiv (to je ale príma, že mám doma pokojíček a ještě jeden u táty…). Pokud ale v sobě rozvod a vztahy s ex vyřešené nemáte, kniha vám nepomůže.

                                      Silva Pokorná, maminka dvou holčiček (6 a 8 let)

Jak připravit dítě na rozvod rodičů? Buďte upřímní a nepřetvařujte se

Jak připravit dítě na rozvod rodičů? Buďte upřímní a nepřetvařujte se

30 věcí, které dětem vadí na rozvodu. Rodiče to možná vůbec nenapadne!

30 věcí, které dětem vadí na rozvodu. Rodiče to možná vůbec nenapadne!

Střídavá péče není pro každého. Nejdůležitější jsou zájmy dítěte

Střídavá péče není pro každého. Nejdůležitější jsou zájmy dítěte

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články