Maminka.czDěti a mateřství

Děti, mléko je od krávy, ne z krabice!

Reklama 29.  3.  2010
Děti, mléko je od krávy, ne z krabice!
Znají vaše děti hospodářství a zvířata jenom z obrázkových knížek? I když nemáte zrovna babičku na venkově, dopřejte jim zažít bližší kontakt s živou přírodou. Sáhnout si na čerstvě snesené vajíčko, pohladit králíka, zaset si mrkev nebo si užít pohled z koňského hřbetu. Doporučíme vám, kam v Česku na takový rodinný výlet vyrazit!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hyjéé!

Jízda na koni patří v současnosti mezi jedny z nejoblíbenějších outdoorových aktivit. Je vhodná pro děti i dospělé a umožňuje budovat vztah ke zvířatům i krásným procházkám v přírodě. Jízda na koni je také velmi zdravá, ne nadarmo se používá pro rehabilitaci. Pro vaše nejmenší doporučujeme vybrat trpělivého instruktora, klidného koníka a slušivou helmu. Jezdit se dá téměř za každého počasí!

Kde se naučíte jezdit na koni?

Pobyty na farmě

Pokud se budete chtít odpočinku v přírodě a třeba právě i ježdění na koni věnovat delší dobu, můžete se s celou rodinou vypravit na víkend či celý týden na farmu! Právě zde si budete moci dopřát nádherný pobyt ve „venkovské“ rodinné atmosféře a ještě se budete moci něco zajímavého naučit. Co takhle podojit krávu nebo vlastnoručně vyrobit kozí sýr! Troufnete si?

Kam za pobytem na farmě?

Co je to vlastně bio?

V obchodech už možná delší dobu pokukujete po bio výrobcích a když jsou za rozumnou cenu, pravděpodobně jim i dáváte přednost. Osahejte si společně se svými dětmi, co to ve skutečnosti znamená pěstovat ovoce, zeleninu nebo maso v bio kvalitě a vychutnejte si ten rozdíl!

Kam na bio farmu?

Když chcete naučit své děti poznávat svět všemi smysly, škola hrou se už mockrát osvědčila. Zvířata se tak rychle stanou jejich novými nejlepšími přáteli. Sami uvidíte!

Více informací najdete zde.

Témata: Děti