Maminka.czBack to school

Děti natěšené do školy, zklamané po návratu. Jaký byl váš první školní den?

Gabriela Kolinová 1.  9.  2020
První školní den na fotografiích je plný úsměvů a rozzářených očí. Jenže pár hodin po vyučování už je všechno jinak – děti vypadají zdrchaně, traumatizovaně a v některých případech jsou lehce v šoku. Možná jim právě došlo, že končí legrace a z instituce školství jen tak nevyskočí. Minimálně devět let. Jenže pak přijde těžší kalibr, a to střední škola. Podívejte se na fotografie dětí první den ve škole a poté.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]


Pamatujete si na svůj první školní den? Vybavuji si, že když mi bylo šest let, nechtěla jsem sfouknout svíčky na dortu – právě, abych nemusela do školy. Možná už jsem tušila, že to nebude žádná legrace. Většina dětí se však těší, zklamání přichází až později. Přesně jako na těchto fotografiích, které sestavil server Boredpanda.com. 

Na snímcích "před" jsou většinou děti usměvavé, načančané a vůbec hezky upravené, na těch "po" už mají rozpačitý výraz, jsou celé rozcuchané nebo ušmudlané. No, posuďte sami v naší GALERII.

Jak vypadal první školní den u vás? 

Jak bude vypadat škola? Děti roušky nakonec mít nemusí. Kdy je nasadí?
Perličky ze žákovských knížek: Tyhle poznámky vás zaručeně pobaví, máte nějakou podobnou?
Témata: Školák, Školství, Základní škola, Střední škola, Back to school, Návrat, Vaš, Fotografie dětí, Jaký, Školní den, Těžký kalibr, Nat, Rozzářené oko, Děti, Vyučování, Legrace, Fotografie