Maminka.czZa zábavou

Děti o kulturu nepřijdou. Kašpárek v rohlíku i Pišlíci se představí on-line

kog 28.  5.  2020
Mimořádná opatření kvůli pandemii koronaviru připravila o kulturní zážitky dospělé, ale i děti. Dobrá zpráva je, že o svoje oblíbené akce nepřijdou. Pohádky, autorská čtení, loutková představení i bejbypankový festival mohou vidět on-line.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kultura totiž žije na internetové televizi Mall.tv a z programu stejnojmenné série si vyberou diváci všech věkových kategorií.

Bejbypankáči drží při sobě, ať se děje, co se děje. A tak Kašpárek v rohlíku rozjel střelené vysílání, kterým baví nejmladší diváky a vymýšlí, jak překonat nudu i zažité stereotypy. Třeba otravné sprchování před spaním, kdy je potřeba toho ještě tolik stihnout! Hlavní hrdina všech malých rebelů je odborníkem úplně na všechno, takže není žádným překvapením, že zná vynikající recept na jedlou hlínu nebo spolehlivý test MUDr. Smrdíla. Kamarádi z kapely ho přitom nenechávají na holičkách a všechny jeho bláznivé nápady doprovází písničkami.

Po každé velké párty je potřeba si odpočinout a nabrat sílu na další lumpárny. A právě to je chvíle pro loutkové představení. Těch je v dětské nabídce hned několik.  K vidění je nejen letošní jubilant pan Spejbl slavící úctyhodnou stovku na scéně, ale také oceňované Buchty a loutky nebo Loutky bez hranic.

Představení zdarma nebo na dobrou věc

Všechna představení jsou dostupná zdarma na www.mall.tv nebo v mobilních a smart TV aplikacích Mall.tv. Podpořit účinkující je možné prostřednictvím platformy Donio.cz, která bezplatně spravuje dárcovské sbírky jednotlivých umělců a souborů a následně jim předá 100 % vybrané částky.  

Na výpravu do fascinujícího světa divokých savců a ptáků vezme všechny malé neposedy Arthur F. Sniegon. Ochránce přírody a cestovatel, který posledních osm let žil a pracoval v Africe, jim v pořadu Báječná zvířata a kde je najít prozradí například to, které druhy jsou ohrožené a co je na pokraj vyhynutí dovedlo. Na řadu ale přijdou i nečekaná fakta a kuriózní zajímavosti, třeba to, která mláďata nekakají, kdo je africkým rychloběžcem nebo jaká opice umí nádherně zpívat.

Ideálním zakončením náročného dne je pohádka na dobrou noc. Ve spolupráci s festivalem Svět knihy jí všem snílkům na cestu do říše snů přečtou populární české spisovatelky a spisovatelé.

Na Den dětí bude program ještě pestřejší!

A to pořád není všechno! Už na Den dětí 1. června přibudou do programu #kulturažije pro děti další novinky jako Káťa a Škubánek, Čtyřlístek nebo záznam z rodinného festivalu Kefír. A o pár dní později i Pišlické příběhy party akčních Pišliků, o jejichž skvělých dobrodružstvích, která se stala i nestala, vypráví Ivan Trojan a zpívají Beata Hlavenková, Milan Cais, Petr Ostrouchov nebo Gabriela Vermelho.

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Hry pro děti, Kam s dětmi, Naše tipy, Za zábavou, Maminka cestuje, kultura, Náš tip, pohádka na dobrou noc, Arthur, on-line, Ivan Trojan, Donio, Hlaveň, Beata, Kefír, Milan Cais, Festival, Trojan, Afrika, Autorské čtení, Vyhynutí, Kašpárek, Oblíbená akce, Kůl