Maminka.czSlavné maminky

Děti po čtyřicítce, mladší partner. Co na takové mateřství říkají dvě Martiny, Pártlová a Gavriely?

Dita Mrázková 18.  6.  2021
Obě mají partnery hudebníky, kteří jsou o hodně mladší. Obě se staly mámami v pozdějším věku a dostávají stejné otázky. Proč si myslí, že rodit ve čtyřiceti není nic tak strašného? A bojí se, že je tátové jejich dětí opustí kvůli mladší ženě?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když prožívala bývalá moderátorka Martina Gavriely menší krizi s mladším partnerem na začátku jejich vztahu, byla to Martina Pártlová, která svou kamarádku držela nad vodou. Ani jedna tehdy netušila, že jednou budou mít mladšího partnera obě, a co víc, že se jim narodí dítě pár let po čtyřicítce.

VIDEO: Kdy a proč na rizikové těhotenství

Martina Gavriely otěhotněla po velkých potížích

Martina Gavriely se s hudebníkem Markusem Tranem o dítě pokoušela několik let. Předcházel tomu bolestivý potrat v 6. měsíci, úmrtí v rodině, smrt milovaného psa. Všechno tohle ale společně ustáli. Teprve v okamžiku, když přestali dítě tzv. řešit, Martina otěhotněla. A dnes společně vychovávají téměř tříletého syna Leeho. V tomhle se s Martinou Pártlovou přece jen liší. Ta oznámila poměrně nečekaně, že je těhotná –  o otci dítěte ale dlouho mlžila. Přitom zpěvačce domluvili s hudebníkem Josefem Vařekou rande právě Martina Gavriely s Markusem. A ono to klaplo.

Jaké je mateřství po čtyřicítce

Pro Martinu Pártlovou bylo narození dcery po čtyřicítce premiérou. Martina Gavriely má už ale dvě dospělé děti a díky dceři Jessice se nedávno stala i babičkou.

„Když bych měla srovnat mateřství ve dvaceti a ve čtyřiceti, ani by to nešlo. Tehdy jsem si to nedokázala tak užít. Byla jsem podrážděná, všechno jsem brala tak nějak automaticky. Dcera Jessica je starší jen o necelé dva roky než syn Antonio, takže slovo odpočinek jsem tehdy absolutně neznala. Teď jsem sice unavená rychleji, ale o to víc jsem vyklidněná, mám víc trpělivosti, nic moc neřeším. A chtěla bych zastavit čas," říká Martina Gavriely. 

To Martina Pártlová na svém Instragramu na všetečné otázky týkající se porodu po čtyřicítce odpověděla s humorem vlastním: „Nevím, jaké je to být mámou v pětadvaceti, nemám srovnání. Nicméně já se nikdy necítila na to být mladou maminkou. Měla jsem pocit, že není ten správný čas, správný partner, chtěla jsem toho hodně vidět, zažít.“ 

Neuteče mladší partner? 

A obě Martiny také řeší další nekonečné dotazy týkající se pro změnu jejich mladších protějšků.

„Myslím si, že je úplně jedno, kolik Markusovi je, když mě bude chtít opustit, tak mě opustí, tak jako tak,“ myslí si Martina Gavriely.

Syn Lee ale nebyl žádná pojistka, jak si prý mnohdy někteří mysleli. Na druhou stranu Martina přiznává, že kdyby neotěhotněla, je docela možné, že by se s Markusem rozešli. Oba ale mají zkušenost, kdy vyrůstali jako děti jen s matkou, což prý vůbec nebylo ideální a nechtějí, aby tohle jejich syn někdy zažil.

Zpěvačka a jedna z protagonistek tria 3v1 pochyby, zda jí to s partnerem Pepou vydrží, komentovala na Instagramu lakonicky: „Kromě toho, že je to jen naše starost, tak si myslím, že na tuhle otázku si nemůže odpovědět nikdo, kdo vstupuje do vztahu. Takže odpověď zní: Ví Bůh.“

Martina Pártlová porodila! Partner Josef jí poslal krásné vyznání
3v1 jsou kompletní. Nikol Leitgeb je podruhé maminkou
Témata: Láska a vztahy, Mateřství, Slavné maminky, Miminko, Instagram, Nikol Leitgeb, partner, Martina Pártlová, Martina Gavriely, Markus, TAK, Čtyřicítka, Pepa, Josef Vařeka, Děti, Jessica, Martino, Hudebník, RTL, Mater, Máma, Instragramu, Martín, Antonio, Martin Gavriely