Maminka.czZnamení podle horoskopu

Děti podle horoskopu: Blíženci. S dvěma "dušičkami" v jednom těle nebude žádný den stejný!

Dita Mrázková 18.  12.  2022
Patříte mezi rodiče, kteří si po narození dítěte nechávají sestavit jeho horoskop a o znamení zvěrokruhu mají vše pečlivě nastudováno? Nebo nějaké postavení planet vůbec neřešíte? Ať tak či onak, dozvědět se víc o charakteru svého malého pokladu není na škodu. Dnes odhalíme povahu nevyzpytatelných Blíženců.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Děti ve znamení Blíženců (21. 5. až 20. 6.) jsou prostě fascinující. Jejich údiv nad světem, ve kterém žijeme, je někdy vyčerpávající, vždycky je ale dojemné sledovat, jak se jejich oči rozzáří, když objeví něco nového. Jejich životním posláním je jít odvážně tam, kam se ještě žádný Blíženec nevydal. A výraz "jejich" používáme i v tom smyslu, že uvnitř každého Blížence žije dvojí duše.

VIDEO: HOROSKOPY: DÍTĚ VE ZNAMENÍ BLÍŽENCŮ

Pokud jste si někdy přáli dvojčata, gratulujeme, protože máte v podstatě dvě děti v jednom těle. Obě strany se můžou zdát často tak rozdílné, že by se jeden (rodič) zbláznil. Jeden den jedna strana s něčím souhlasí, druhý den to druhá strana rezolutně odmítá. A obě mají rozumné důvody!


Rodiče Blíženců se nikdy nebudou muset obávat, že by jejich dítko mělo problém s komunikací. Tito malí povídálci totiž přímo zbožňují mluvit a mluvit a mluvit. Dítě ve znamení Blíženců bude pilně shromažďovat nejrůznější podivné informace a sdělovat vám je – nejen pro to, aby se trochu předvedlo, ale také kvůli tomu, že si tak buduje vztahy. Během rodičovství zjistíte, že váš malý Blíženec má velký důvtip, silnou inteligenci a bohatou představivost.

Dvojí povaha Blíženců z nich dělá neklidné, často náladové děti, pro které je těžké rozhodování všeho druhu, a to i zdánlivě tak jednoduché, jako je dotaz: "Chceš čokoládový pudink, nebo vanilkový?" Nejlepším učitelem rodičů Blíženců tak bude maximální přizpůsobivost.

Klepněte pro větší obrázek

Malí Blíženci budou mít rozdělaných hned několik projektů najednou, z nichž některé se budou táhnout hodně dlouho, než budou dokončeny. Dotahování do konce moc není silnou stránkou Blíženců.

Mimochodem, maminko a tatínku – připravte se na to, že váš Blíženec bude mít velmi různorodou partu přátel. Potřebuje rozmanitost, aby se nenudil. Díky svému šarmu a komunikačním schopnostem Blíženec snadno "sbírá" kamarády podobně jako jiný mince. Jednou z nejpůvabnějších vlastností dítěte ve znamení Blíženců je to, že ve skutečnosti nikdy neztratí mladickou hravost.

Dívka Blíženec

Klepněte pro větší obrázek

Mít dívku v Blížencích je jako žít v neustálé hře na hledání pokladu. Její zvědavost je hnacím motorem všeho! Zvídavost tohoto hvězdného znamení však nekončí jen u zkoumání. Buďte připraveni na jednu otázku za druhou týkající se všeho, co zaujme její zkoumavé očko.

Malá Blíženkyně působí jako magnet na informace. Její mysl a duše jsou úzce propojeny. Když nakrmíte jedno, nakrmíte celou bytost! Svět je její domeček na hraní a všechno touží vyzkoušet minimálně jednou. Žádné dny s ní nebudou stejné. 

Může být netrpělivá s vrstevníky, kteří nedokážou vidět jak celkový obraz, tak i drobnosti dané situace. To vede k tomu, že ji spolužáci považují za povýšenou, nemluvě o zraněných citech. Buďte tu, abyste bolest utišili objetím a rozumnou radou. Dívky v tomto znamení mají hodně ostrý jazýček, který dokáže bezděčně přesvědčit druhé téměř o čemkoli (někdy až do bodu manipulace). Nejtěžší pro ně bude vydržet chvilku v klidu. Bez naučení se této disciplíně však můžou mít v dospělosti sklon k sebestřednosti.

Chlapec Blíženec

Klepněte pro větší obrázek

Chlapec v Blížencích je bystrý jako liška a má ostrovtipu na rozdávání. Vládne mu vysoce aktivní mysl, která potřebuje neustálé podněty. Nikdy není příliš brzy na to, začít s těmito dětmi se čtením. Možná si myslíte, že z dětské knížky před spaním nic nemají, ale část jejich mysli si toho hodně uchová. Někteří dospělí Blíženci říkají, že si dokonce pamatují příběhy, které jim byly čteny dřív, než uměli mluvit. 

Výzvou pro rodiče chlapců Blíženců je jejich vášeň pro vtípky a scénky všeho druhu. Rádi vymýšlejí drobné triky nebo slovní obraty. V době dospívání uvidíte, že váš Blíženec zvládá více úkolů, což není zrovna obvyklá mužská vlastnost. Je pro ně přirozené, že zvládnou dvě nebo více zcela odlišných věcí najednou. Mohou například číst knihu i jedním očkem sledovat film a pamatovat si detaily obou.

V tomto okamžiku vašeho Blížence pravděpodobně také zasáhne silná touha po cestování. Ví, že za hranicemi vašeho dvorku je spousta života, a jeho posláním je hledat nová dobrodružství. Cokoli, co můžete jako rodina udělat, abyste naplnili jeho touhu po poznání, je důležité na cestě k úspěšné dospělosti.

Témata: Děti, Psychika, Rodiče, Dospívání, Dcera, Znamení podle horoskopu, Povahové rysy, Blíženec, astrologie, Chlapec, povaha, Blíženci, Charakter, citlivost, Důvtip, Blíženkyně, Horoskop, Znamení zvěrokruhu, Dušička, Poklad, Znamení, Jak žít