Maminka.czZnamení podle horoskopu

Děti podle horoskopu: Býci. Nemusí náhlé změny, jejich tvrdohlavost zkrotí objetí a náklonnost

Dita Mrázková 11.  12.  2022
Patříte mezi rodiče, kteří si po narození dítěte nechávají sestavit jeho horoskop a o znamení zvěrokruhu mají vše pečlivě nastudováno? Nebo nějaké postavení planet vůbec neřešíte? Ať tak či onak, dozvědět se víc o charakteru svého malého pokladu není na škodu. Dnes odhalíme povahu malých Býků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Symbolem znamení Býka je neústupnost a "tvrdá hlava". Děti v tomto znamení bývají nejen tvrdohlavé, ale i citlivé. Toto hvězdné znamení je dokonce tak citlivé, že jeho pěti nejlepšími přáteli jsou zrak, chuť, hmat, čich a sluch.

VIDEO: HOROSKOPY: DÍTĚ VE ZNAMENÍ BÝKA



Protože všech pět smyslů používají v dokonalém tandemu a harmonii, je každý zážitek pro Býka umocněn víc, než si většina lidí dokáže představit. Co mnohým z nás uniká, znamení Býka vidí, slyší, chutná, cítí a "cítí" najednou.

Dítě ve znamení Býka bude zřídkakdy nemocné. Obecně mají tyto děti silné tělo a schopnou mysl. Zkombinujte to s přirozeně milou povahou, která by neublížila ani mouše, a získáte dítě, které bude hvězdou kolektivu.

Váš malý Býček miluje už od útlého věku sluníčko a čerstvý vzduch. Pokud máte zahradu, tím lépe. Jestliže žijete v bytě, kupte dětem pokojové květiny a naučte je o ně pečovat. 

Klepněte pro větší obrázek

Jakmile se vaše dítě ve znamení Býka naučí počítat, bude z něj malý bankéř. Dejte mu kapesné a sledujte, jak úspory krásně porostou! 

Děti v tomto znamení nemají rády změny v denním režimu, cizí místa a neznámé návštěvy. Když uvidíte, že se jim z roztažených nozder začíná valit pára, vždy pamatujte, že dítě ve znamení Býka rychle a velmi dobře reaguje na objetí. Nikdy se jich nenasytí a objetí jim pomáhá uklidnit se, když Býk vystrkuje růžky.

Je to jedno z nejpraktičtějších znamení zvěrokruhu, které touží po útočišti.

Dívka - Býk

Klepněte pro větší obrázek

Malá Býčice projevuje býčí povahu už od prvního dne narození. Všechno se totiž řídí jejím plánem, nikoliv tím vaším. Pokud jí nechutná domácí přesnídávka, nepřiměje ji k tomu žádné vaše pitvoření nebo napínavá pohádka, pusu prostě neotevře, ani kdyby měla sebevětší hlad. Můžete být vytrvalí, jak chcete, ale bude to zbytečné. Toto dítě vás vždycky převálcuje.

Nejkomplikovanější vlastností Býka, kterou rodič musí zvládnout, je logicky býčí tvrdohlavost. A u dívek to platí o to víc. Zdá se, že ji vaše neúspěšné pokusy téměř těší, takže budete muset vymyslet kreativní rodičovské dovednosti, abyste ji dostali tam, kam potřebujete. Nepouštějte se do mocenských bojů kvůli maličkostem - ty si nechte na opravdu důležité záležitosti.

Na svůj věk bývá klidná a vyspělá, jen zřídkakdy je nafoukaná nebo přehnaně dramatická. Co ji spolehlivě uvede do rozpaků, jsou rychlé změny. Má ráda předvídatelné scénáře. Pokud víte, že se chystá nějaká změna, dejte jí předem dostatek času na přizpůsobení. Promluvte si s ní, založte si kalendář s vyznačenými dny a neustále zdůrazňujte, jak tato změna zapadne do jejího denního režimu. 

Skvělým odreagováním pro vaši dceru je cokoli fyzického. Nebojte se - není to žádná křehká květinka. Zvládne cokoli, do čeho vloží disciplínu. A když aktivita skončí, začne jíst. A to hodně. Proto dávejte pozor na její jídelníček a vyvažujte sladkosti zdravými alternativami.

Chlapec - Býk

Klepněte pro větší obrázek

Váš chlapec ve znamení Býka (ostatně stejně jako jako dívčí protějšek) je dozajista dítě s vlastním rozumem.

Ať se snažíte sebevíc, bude si stát za svým, dokud vám nezbude nic jiného než boj vzdát a zkusit jinou cestu. To bude v životě vašeho syna trvalé téma, takže se s tím smiřte hned. Nemůžete na něj tlačit, ale můžete mu projevovat náklonnost. Znovu a znovu to malé objetí a přitulení zlepší jeho postoj naprosto ke všemu.

Radost pro vaše dítě skutečně pramení z lásky - a ne jen z jejího přijímání. Jakkoli je chlapec ve znamení Býka alfa samec, stále rád projevuje náklonnost - zejména své matce.

Tam, kde jiné děti mohou působit neohrabaně, stojí malý Býk jistě a silně, vždy s okouzlujícím jiskřením v oku. Přesto se trochu odklání na vedlejší kolej. Býci obecně totiž nemají rádi přílišnou pozornost. Toto dítě se do ničeho nehrne. Jeho rutina je předvídatelná a stálá a běda tomu, kdo tuto vytrvalost naruší. 

Pozemská povaha vašeho syna ve znamení Býka znamená, že bude chtít logiku a citlivost ve všem, co vy nebo jeho přátelé řeknete nebo uděláte. Díky tomu je vlastně poměrně snadné rozšířit jeho obzory. Ve škole by se chlapci ve znamení Býka mělo dařit. Nemá problémy s rutinním učením ani s udržením koncentrace. Nebudete ho muset  peskovat kvůli domácím úkolům, pokud ho necháte pracovat jeho vlastním tempem. 

Citlivou stránku Býka přirozeně přitahuje hudba. Najděte něco, co ho baví hrát, a zajistěte mu lekce. I když nikdy nebude chtít vystupovat na veřejnosti, hraní je pro ducha tohoto dítěte velmi uklidňující. Výrazně pomáhají také tvůrčí aktivity.

Témata: Děti, Psychika, Chování a vztahy, Dospívání, Znamení podle horoskopu, Povahové rysy, astrologie, Býk, povaha, Chlapec, Charakter, Dívka, Pramen, Náklonnost, Znamení zvěrokruhu, Tvrdohlavost, Znamení, Býček, Horoskop, Objetí