Maminka.czZnamení podle horoskopu

Děti podle horoskopu: Raci. Jsou víc než citliví, hodně proměnliví, milují pořádek a svět dospěláků

Dita Mrázková 1.  1.  2023
Patříte mezi rodiče, kteří si po narození dítěte nechávají sestavit jeho horoskop a o znamení zvěrokruhu mají vše pečlivě nastudováno? Nebo nějaké postavení planet vůbec neřešíte? Ať tak či onak, dozvědět se víc o charakteru svého malého pokladu není na škodu. Dnes odhalíme povahu citlivých Raků.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Toto hvězdné znamení  (21. 6. až 22. 7.) má silný smysl pro soucit a hluboce zakořeněnou touhu po celkovém klidu v domácnosti. Jediným problémem je, že jejich emoce se mění a ubývají jako měsíc na obloze.

Dítě Raka je opravdu těžké přečíst. Své pocity nenabízí snadno a často je plaché a opatrné a stahuje se do ochranné ulity. Stává se to kvůli tomu, že většina dětí narozených ve vodním znamení cítí věci velmi hluboce, ale neví, co si se všemi těmi emocemi počít.

HOROSKOPY: DÍTĚ VE ZNAMENÍ RAKA

Bude vám chvíli trvat, než najdete způsob, jak je přimět, aby se otevřely, aniž byste se museli obávat výsledné reakce. Pokud jde o komunikaci s maminkou a tatínkem, připravte se na překvapivou upřímnost.

Tyto děti nejsou "křiklouni". Svá sdělení předávají s ledovým klidem, ale jsou zkrátka proměnlivé. To, co je baví jeden den, nemusí druhý den fungovat. Nedivte se, když někdy vyžadují samotu. Je to normální ochranná reakce a způsob, jak si mohou v hlavě vyčistit všechen nepořádek.

Klepněte pro větší obrázek

Mnoho dětí Raka tíhne ke svým rodičům a jiným dospělým, protože to nabízí větší bezpečí. Spoluhráči mohou být bezohlední a každé slovo zasáhne vašeho malého Raka jako šipka. Vaše láska a soucit tyto rány zacelí. Stejně tak zjistíte, že vaše dítě ve znamení Raka je neuvěřitelně pečující a starostlivé.

Co jiného můžete od svého malého Raka očekávat? Spoustu slz. Těmto vodním dětem vládne Měsíc. Klíčem k úspěchu je jako rodič určit, které slzy jsou opravdové a kdy používají slzy jako páku.

Dívka Rak

Klepněte pro větší obrázek

O co víc dívka Račice důvěřuje svým rodičům, o to hůř tomu bude u lidí mimo její nejbližší okolí. Chce si najít jednoho nebo dva lidi, u kterých bude mít pocit, že jim může skutečně důvěřovat. Když se setká s odmítnutím, snadno se stáhne do své ulity. Zejména v mladším věku coby rodič zjistíte, že vaše holčička touží po bezpečí. Jedním z nejlepších způsobů, jak jí ho poskytnout, je důsledná rodinná rutina – a opakované projevování citů.

Vše si promýšlí do nejmenších detailů. To nijak nepotlačuje její kreativitu. Zjistíte, že vaše dcera miluje všechny druhy umění od fotografování a vaření až po psaní a tanec. To je pro vaši Račici skvělé uplatnění. Rozhodně ji v tom podporujte!

Se vší tou láskou si možná myslíte, že výchova dcery v tomto znamení je procházka růžovým sadem. Mějte však na paměti, že to mohou být velmi tvrdohlavé dívky. Jakmile jednou vysloví nějaký názor, bude trpělivě čekat, až s ní budete souhlasit – a to klidně i několik dní! Jediný případ, kdy se vaše dcera skutečně bude hádat, je ten, když pocítí ohrožení (nebo pocit, že je ohrožena její rodina).

Až vaše dívka ve znamení Raka dosáhne dospělosti, nedivte se, že celkem brzy vyletí z hnízda. Zkrátka se potřebuje zbavit staré skořápky a najít něco většího. Toto období je obecně pro osobnost Raka velmi důležité. Je to doba, kdy vše zpracovává a přizpůsobuje se. A pak se vrací do života s úplně novým pohledem.


Chlapec Rak

Klepněte pro větší obrázek

Chlapec ve znamení Raka je spíše plachý a poněkud tajnůstkářský. Někdy je i pro bystrého rodiče velmi těžké ho přečíst. Je chytrý a soucitný, silně ho ovládají emoce. 

Záleží mu na svém prostoru a udržování klidu. Když se rodina pohádá, bude malý Rak velmi nešťastný a často se stáhne do ústraní, dokud chaos neustane. I když se pak objeví, bude potřebovat ujištění a trochu víc času, aby se necítil odmítnutý.

Stejně jako pro dívku narozenou ve znamení Raka je i pro chlapce velmi důležitý pořádek a také osobní majetek. Není chamtivý, jen má specifický vkus. Je to jeden z chlapců, které musíte vzít s sebou na nákupy.

Jednou z převažujících vlastností chlapce Raka je, že má silné pouto k matce a intenzivní smysl pro loajalitu k celé rodině. Stejně jako u všeho ostatního v jeho životě to však nebude vždycky zřejmé. Proměnlivost je totiž Rakovo druhé jméno.

Má rád pocit bezpečí a bude tíhnout k lidem, kteří projevují zájem o jeho rodinu, a k situacím považovaným za "bezpečné". Jeho zranitelnost k němu přitahuje lidi zcela přirozeně, což je o důvod víc, aby si váš syn Rak dával pozor při výběru kamarádů.

Témata: Rodina, Rodina a vztahy, Psychika, Výchova, Rodiče, Dospívání, Znamení podle horoskopu, Emoce, Povahové rysy, astrologie, Raci, povaha, Chlapec, Charakter, Rak, Dívka, pouto, Děti, Račice, Horoskop, Dospělák, RAC, Znamení, Znamení zvěrokruhu