Maminka.czZnamení podle horoskopu

Děti podle horoskopu: Ryby. Dívky bývají malé vědmy a umí to s dospělými, chlapci jsou citliví a mají bohatou fantazii

Dita Mrázková 21.  11.  2022
Patříte mezi rodiče, kteří si po narození dítěte nechávají sestavit jeho horoskop a o znamení zvěrokruhu mají vše pečlivě nastudováno? Nebo nějaké postavení planet vůbec neřešíte? Ať tak či onak, dozvědět se víc o charakteru svého malého pokladu není na škodu. Dnes odhalíme povahu malých Rybek.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Křehké, citlivé a nepolapitelné Rybky (19. 2.–20. 3.) jsou zářivé duše plné empatie, soucitu a lásky ke všem. 

Kdyby vám vaše dítě ve znamení Ryb mohlo napsat dopis před svým narozením, mohl by znít takto:

"Milá maminko a tatínku, toto je vaše budoucí dítě ve znamení Ryb, které vám píše už z dělohy, protože vím, že na mě myslíte. Jak to vím? Prostě to vím, a to je něco, co vám možná bude připadat obtížné, když budu vyrůstat. Vždycky budu vědět věci, dokonce i jemné nuance. Jsou mi jasné jako nebe nad hlavou. Omlouvám se, že to vidím nebo cítím a prostě to tolik rozmazávám. Lidem je to nepříjemné. Vlastně ode mě uslyšíte hodně často: Omlouvám se. Nějak se cítím zodpovědný i za nezvladatelné věci..."

Klepněte pro větší obrázek

Ryby obecně jsou nesmírně citlivé – ale děti o to víc. Sebemenší změny v jejich okolí na ně mají obrovský dopad. Jsou velmi starostlivé a vždycky budou dávat pozor na ostatní lidi (i zvířata), které považují za zranitelné. Malá Rybka raději přiloží obvaz na plyšového medvídka, než aby se starala o bolístku na vlastním koleni.

Křikem u těchto dětí nic nevyřešíte. Cokoliv vyvedou nebo udělají špatně, řešte v klidu a s nadhledem. Dejte jim najevo, jak to "napravit", a poskytněte jim k tomu potřebnou podporu. A ano, bude vás to stát hodně sebezapření a trpělivosti. Ale věřte tomu, že pro své citlivé Rybičky uděláte svým stoickým klidem opravdu hodně...

Dívka Ryba

Klepněte pro větší obrázek

Dívka Rybka je zčásti trochu elfka a zčásti tak trochu hippie. Její duch si možná hrál v Zemi Nezemi, než se vrátil do pozemské říše. Jako dítě je roztomilost sama, časem se ale rychle naučí, jak využít bolístek, aby získala to, co si přeje nejvíc. K tomu použije další své silné zbraně: šarm a vytrvalost.

Zabavit tuhle malou slečnu je díky její bohaté fantazii velmi snadné. Znáte děti, které mají raději prázdnou krabici než dárek samotný? To často platí právě pro Ryby. Promění totiž takovou krabici ve vesmírnou loď, hrad nebo džungli, aniž použijí víc než pár rekvizit. Dívky v tomto znamení jsou nesmírné parádilky. Ale nemyslete si, že budou pořád jen ryze holčičí a princeznovské. Ve většině dívek ve znamení Ryb se skrývá malý rošťák, který chce vylézt na strom, aby si tam mohl postavit svůj další domeček!

Věnujte pozornost především snům své malé Rybičky. Mnoho Ryb obecně má totiž prognostické sny. Malá vědma může například vejít do místnosti a říct návštěvě: "Strejdo, necítíš se dobře – co se děje?" Strýček zešediví, protože o svém zdravotním stavu nic neřekl!

Chlapec Ryba

Klepněte pro větší obrázek

Chlapci ve znamení Ryb přišli na svět s nekonečnou zásobou idealismu a zvědavosti. Budou mít také sto a jednu otázku vedoucí až k rozčilení dospělých, kteří nemusí nutně vidět svět rybíma očima a ušima a nosem... (Mimochodem, už jsme zmínili, že tyto děti se ke světu silně vztahují svými smysly?)

Neradi velí, ale ještě víc nemají rádi konflikty. Chlapci ve znamení Ryb obvykle vypadají starší, než prozrazují jejich léta.

Váš syn bude milovat přírodu a dojme ho i ta nejmenší újma, která se stane zatoulanému ptáku, kočce nebo čemukoli jinému. Na rozdíl od chlapců narozených v jiném znamení dítě ve znamení Ryb skutečně pláče, když se setká tváří v tvář s domnělým špatným zacházením nebo nespravedlností. A je jedno, jestli je mu pět nebo jedenáct. Nepotlačujte to u něj. Potřebuje uvolnit emoce, které jeho tělo tolik naplňují. Stejně jako příliš mnoho vody v hrnku i pocity musí někde vytéct. Bez toho se může Rybka stát velmi odtažitou a sklíčenou, a co hůř – nakonec může vybuchnout a pak se měsíce potýkat s pocitem viny.

Stejně jako dívky narozené v tomto vodním znamení budou i kluci hodně snít a mít bohatou představivost. Příběhy o rytířích a dracích, vesmírných lodích a mimozemšťanech – to jsou pohádky před spaním, o které budou znovu a znovu prosit.

Témata: Děti, Láska a vztahy, Psychika, Dospívání, Znamení podle horoskopu, Povahové rysy, astrologie, Chlapec, povaha, Dívka, citlivost, Charakter, Fantazie, Ryby, Znamení, Vědma, Ryba, Horoskop, Znamení zvěrokruhu, Rybka