Maminka.czDětské boty

Dětská zimní obuv: jak si vybrat tu pravou

Reklama 18.  12.  2020
Zima je tady a vyžaduje, aby rodiče koupili dětem teplý svrchní oděv.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je také čas vybrat pro vaše děti správnou obuv, která má chránit jejich malé nožičky před namočením nebo dokonce nachlazením. Zimní boty plní několik rolí: měly by být pohodlné, teplé, odolné proti dešti a sněhu. Jak vybrat tu pravou dětskou zimní obuv?

Dětská zimní obuv na suchý zip

Boty by se měly kupovat pouze z přírodní kůže, protože, jak všichni víme, brání přehřátí a noha v nich lépe dýchá. Dětské boty na suchý zip jsou nejlepší volbou na zimu a také jsou nejoblíbenější. Jsou velmi univerzální a umožňují vám přizpůsobit šířku obuvi noze dítěte. Úkolem rodiče je vybrat správnou botu pro své dítě. Pokud má dítě velmi štíhlé lýtko, v botě, která nemá žádné možnosti nastavení šířky(třeba právě suchý zip), bude obtížné přizpůsobit obuv dětské noze.  Největší výhodou suchých zipů je, že jsou praktičtější, zejména pro děti, které mají často problémy se šněrováním. Je důležité, aby byl suchý zip kvalitní.

Boty do sněhu

Když padne první sníh nebo teplota klesne pod bod mrazu, je čas na sněhule. Při jejich výběru věnujte pozornost tomu, zda jsou vyrobeny z materiálu s prodyšnou membránou, která nepropouští vlhkost. Díky tomu nohy vašeho dítěte nezmoknou a nezmrznou. Pak je důležitá jejich výška, protože čím jsou vyšší, tím menší je šance, že se do boty dostane sníh. U starších dětí není nutné, aby obuv byla vysoká a takové boty jsou velmi pohodlné a praktické.

Dětská zimní obuv by měla být pohodlná

Již víme, že čím je dítě mladší, tím lepší je mít obuv, která je kožená a na noze se hezky vytvaruje. Nepohodlná bota, špatně přiléhající, příliš tuhá nebo příliš těsná, omezuje nohu a její pohyby. Taková obuv může dítěti ublížit, například vznikají kuří oka, oděrky, dokonce deformace a může mít i negativní dopad na držení těla. Právě zimní obuv zvyšuje riziko toho, že dítěti vyberete nepohodlnou obuv. V zimě se snažíme zvolit poměrně „obrněné“ modely, které chrání před nízkou teplotou a sněhem, a přitom zapomínáme, že bota by měla být nejen teplá, ale i pružná. Zde bude fungovat přírodní kůže a vysoce kvalitní textilie, měkké materiály, které se snadno přizpůsobí tvaru nohy.

Vysoce kvalitní materiál a membrána

Asi každý rodič ví, že dobrý materiál v zimních botách je klíčový. Kdo si alespoň jednou v životě nenamočil ponožky? Není to nic příjemného. V zájmu ochrany dětí před nachlazením a namočením, ale také před přehřátím, věnujte pozornost tomu, zda jejich obuv má vlastnosti odvádění přebytečné vodní páry a absorpce potu. Nejlepší zimní boty pro děti jsou boty vyrobené z přírodní kůže nebo vysoce kvalitního materiálu a vybavené membránou, tj. tenkou vrstvou materiálu, prodyšnou a nepromokavou. Membrána udržuje nohy v suchu tím, že odvádí pot na povrch boty a aktivně chrání nohu před vnější vlhkostí. Kromě toho stojí za to věnovat pozornost hygienickým vlastnostem stélky v dětské zimní obuvi.

Co se týče zateplení, syntetická kožešina, i když je na dotek jemná, nefunguje tak dobře jako přírodní materiály - může přehřát nohu dítěte a ne vždy je ochrání před deštěm a sněhem. Efektivnějším řešením je bota izolovaná ovčí nebo přírodní vlnou, která také dobře bojuje s bakteriemi.

Velký výběr dětské obuvi najdete v internetovém obchodě CCC: https://ccc.eu/cz/detske. Vybrat si můžete z mnoha modelů a velikostí. Výhodou je veškeré zboží skladem. Oceníte také velmi výhodné nízké ceny.

Témata: Dětské boty, Dětská obuv na Heureka.cz