Maminka.czŠkolák

Dětské modelky: Zvrácenost, nebo nový trend?!

E15.cz 17.  8.  2011
Dětské modelky: Zvrácenost, nebo nový trend?!
V posledním čísle francouzského časopisu Vogue se objevily snímky desetileté francouzské modelky, které po zveřejnění vyvolaly obrovskou diskuzi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejen Francie, ale celý svět je pobouřený novou hvězdičkou módních časopisů. Snímky desetileté dívenky ve zlatých lodičkách, šatech s hlubokým výstřihem a vrstvou profesionálního make-upu, vyvolávají u laické i odborné veřejnosti velké pobouření.

Thylane Blondeau leží ve vyzývavé póze na pohovce obklopená polštáři s leopardím vzorem a objektiv fotoaparátu hypnotizuje cynickým pohledem. Ačkoli její tělo ještě vůbec nevykazuje sekundární pohlavní znaky, malá slečna se tváří jako protřelá modelka. Právě za sexualizaci školou povinné žačky je redakce časopisu napadána.

Experti poukazují na nebezpečí hrozící dětem - podobně vyzývavé fotografie mohou vyprovokovat pedofily a osoby se sklony k dětskému násilí k násilným činům. Sdružení na ochranu dětí zase poukazují na to, že když dětem focením sebereme dětství, hrozí, že budou v budoucnu trpět depresemi a nebudou schopny srovnat se se světem dospělých. Nekritické zbožňování nevyspělých idolů může způsobit ostatním dětem řadu komplexů a dokonce i nemocí, jako je anorexie, bulimie nebo pocit méněcennosti.

Módní svět se už kdysi zamiloval do dětské modelky – Brooke Shields, které bylo v době natáčení Modré laguny 14 let. Jakmile se film dostal do kin, stala se Brooke jednou z nejvytíženějších modelek. Podobný „úspěch“ hrozí i nezletilé Thylane – za kterou nesou právní odpovědnost její rodiče.

Vzhledem k tomu, že Thylane, dcera fotbalisty a televizní herečky, začala s modelingem už ve čtyřech letech, je zřejmé, že ji rodiče v kariéře modelky podporují a nadále i podporovat budou.

====SLEVÍN.CZ - Každý den nové slevy na jednom místě!====

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Peníze a kariéra, Modelky, Zvrácenost, Model, Malá slečna, Trend, Pohlavní znak, Shield, Bulimie, Nový trend, Mód, Módní svět