Maminka.czKam s dětmi

Dětský den na zámku Brechtold!

redakce 3.  6.  2011
Zámek Berchtold je opět po téměř 100 letech k dispozici široké veřejnosti. Při této příležitosti bude o víkendu 4. a 5. června pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program, který je tak ideálním tipem, jak strávit příjemně a aktivně víkendové dny s celou rodinou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Rádi bychom pozvali širokou veřejnost na zámek Berchtold, kde připravujeme při příležitosti slavnostního otevření pro návštěvníky zajímavý program. Součástí programu bude i Výstava veteránů a Dětský den, který se na zámku koná pravidelně každým rokem v zámecké zahradě.

V letošním roce, ale budou moci návštěvníci poprvé nahlédnout do kompletních prostor zámku, jejichž rekonstrukce nedávno skončila,“ vysvětluje Eliška Blahová, obchodní ředitelka areálu HOTEL zámek BERCHTOLD.

První zmínky o Kunicko-Vidovickém zámku Berchtold pochází ze 14. století, zámek byl ve 20. století téměř zdevastován. V roce 2005 změnil Berchtold majitele, který se zasloužil o jeho rekonstrukci do dnešní podoby. Vznikl tak komplex HOTEL zámek BERCHTOLD, v jehož areálu se nyní nachází sportovní a welness centrum, restaurace Kouzelná zahrada, Dětský ráj v zámecké zahradě aj.

Ve dnech 4. a 5. června proběhne na zámku výstava s názvem „Veteráni na pohádkovém zámku Berchtold“. Výstavy se zúčastní M. Adámek, několikanásobný mistr ČSR v závodě do vrchu. Pro děti je připraven bohatý program ve formě soutěží, dílen, balonkové show, kouzelnického představení, interaktivního bubnování, šermířské vystoupení a mnoho dalšího.

Děti také mohou navštívit Dětský ráj s miniaturami hradů a zámků. Součástí Dětského ráje je i Pohádková země, v podzemí se nachází dokonce skutečné peklo s Luciferem a hlučnými čerty v životní velikosti. Na ty, kteří se čertů bojí, čekají v parku další pohádkové bytosti.

Při prohlídce mohou děti potkat kocoura Mikeše z Hrusic, loupežníka, tříhlavou dračici, u Perníkové chaloupky je čeká Ježibaba aj. Dětští milovníci historie mohou navštívit také expozici historie Udatného českého národa v podzemní části kapličky. Ti, co se nebojí strašidel mohou zavítat na výstavu strašidýlek, skřítků a víl ilustrátorky a spisovatelky Vítězslavy Klimtové.

Anebo se podívat do mini ZOO, která má na jaře spoustu nových přírůstků či si pohrát na dětském hřišti vybaveném lanovkou, skluzavkou, hradem, houpačkami aj.

Rodiče se mohou zatím seznámit s dalšími aktivitami, které zámek nabízí. Maminky jistě zaujme welness centrum, kde jsou k dispozici hydromasážní a vířivé koupele, masáže, magnetoterapie, kosmetika aj.
O víkendu 4. a 5. června zde budou probíhat ukázky masáží. Tatínkové naopak mohou zavítat
do sportovního centra, které zahrnuje tenisové kurty, golfový simulátor, indoorové odpaliště, fotbalový areál, možnost rybaření aj.

Pro ty, kteří budou chtít více poznat okolí, je připravena řada turistických tras či okruhů - v blízkosti se nachází Ladův kraj či přírodní park Velkopopovicko. Na cyklisty je také pamatováno – areálem vede řada cyklotras, mj. květinová trasa „Krajem Josefa Lady“, která je součástí mezinárodní cyklostezky Greenways Praha – Vídeň.

HOTEL zámek BERCHTOLD se nachází cca 15 km od Prahy směrem na Brno. Prohlídka celého zámku je možná denně vždy v celou hodinu od 10 do 17 hodin.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, ČSR, Mini zoo, Ladův kraj, Den, Obchodní ředitelka, Lucifer, Dětský den, CSR, Indoor, Magneto, Dětský, Berchtold, Mikeš, Kocour Mikeš, Bubno