Maminka.czČasopis Maminka

Dětský horoskop pro rok 2011

Linda Zikmundová 4.  1.  2011
Dětský horoskop pro rok 2011
Zajímá vás, co čeká vaše zlatíčka v příštích dvanácti měsících? Na co se můžete těšit a čeho se raději vyvarovat? Přinášíme vám exkluzivní předpověď.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Beran (21. 3.–20. 4.)

Jedinci narození v tomto znamení bývají svéhlaví a přímočaří. Rádi dělají první krok. Značnou cenu pro ně má osobní svoboda, nechtějí být nijak a nikým omezováni. Jsou vždy přesvědčeni o své pravdě a při jejím prosazování jdou klidně hlavou proti zdi. Nesnáší rutinu a neustále hledají něco nového. Bouří se a vzdorují, a to kolikrát i v případě, že si pěkně natlučou nos, nic si však nenechají líbit. Jsou hodně soutěživí a rádi vyhrávají. Děti Beránci jsou rychlé, velmi živé, rozpustilé a rády se pouští do různých aktivit. Jejich velkou výhodou je chuť vítězit. Od února do května mohou být ve větší míře vznětlivé. Je možné, že život jejich rodičů bude více nasměrován do sféry pracovní, která jim pohltí hodně času, přesto by se měli svým potomkům věnovat. V tomto období budou totiž malí Beránci vyžadovat podstatně víc péče a podnětů. Mnohé z toho, co nyní začnou, bude velmi důležité pro další rozvoj jejich osobnosti. Neváhejte je proto podpořit v touze věnovat se sportům nebo kroužkům. Pozornost si zaslouží také jejich zdravotní stav. Ze zanedbaných či nedoléčených viróz se mohou vyklubat chronická onemocnění. Důležité změny čekají dítka narozená od 21. do 26. března. Bude nutné mít s nimi větší trpělivost a hlavně prokázat značnou míru empatie. Můžete u nich objevit nové nadání, jež by mohlo být provázeno ztrátou zájmu o dosavadní záliby. Nároky na ně kladené ale mohou být chvílemi větší, než na jaké budou připraveny, podejte jim proto pomocnou ruku. Srpen, listopad a prosinec vrátí Beránky zpět do jejich živlu a pomůž jim, aby se postavili na vlastní nohy.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Pro Býky je typický klid, stabilita a vyčkávání, co se bude dít. Svět vnímají všemi smysly, shromažďují tak zkušenosti. Ze svých zásad a názorů neustupují, mají totiž rádi jistoty. Lpí na svých zvycích a špatně snášejí veškeré změny. Velmi důležitá je pro ně rodina, kterou si za všech okolností hlídají. Děti Býci jsou klidní „pohodáři“, kteří se ale umějí (většinou k nelibosti okolí) zapřít a nikdo s nimi pak nepohne. Na začátku roku budou při síle a zvládnou se jasně vymezit vůči těm, kdo nedokážou tolerovat jejich tempo a styl. V okruhu svých vrstevníků budou mít slovo, které si náležitě prosadí. Během února mohou projevit ambice, jež by rodiče neměli podcenit. Děti Býci se sice rozhodují pomalu, ale pak si většinou vyberou takovou zálibu, které se drží hodně dlouho. Neváhejte je zasvětit do ručních prací, tvorby s hlínou, modelářství nebo hudby. Od poloviny května budou ve svém živlu a v mnohém ohledu vás překvapí. Významně se projeví jejich houževnatost, ale na rodinné záležitosti budou reagovat citlivěji. Proto bude vhodné nelhat jim, natož něco zastírat. Býci totiž mají rádi jasné a srozumitelné vztahy. Zářijový vstup do nového školního roku pro ně bude úspěšný. Zvláště prvňáčkům však dejte čas na „aklimatizaci“. S příchodem podzimu může převážit jejich pohodlnost a tehdy nastane váš čas, nebojte se s nimi trénovat všechny potřebné dovednosti, vždyť opakování je matka moudrosti. Podstatnou roli bude hrát vaše ochota jim naslouchat a vnímat drobné náznaky jejich nevole. Nezapomeňte, že Býci mohou mnohé schovat uvnitř sebe a zatvrdit se.

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Klíčovou vlastností tohoto znamení je zvídavost a touha pojmenovávat a prozkoumávat věci, vztahy a prostředí, které je obklopuje. Jeho zrozenci bývají netrpěliví, zvědaví a musí stále o něčem novém mluvit, aby řeč a tok informací nevázl. Co je nebaví, obvykle odkládají. Malí Blíženci v sobě nosí přirozený cit k hudbě a múzám. Jejich sklony byste měli rozvíjet zpěvem a hudebními hračkami. Zimní měsíce je zastihnou v rozkolísané náladě. Nemusí se jim totiž dařit soustředit se a mohou přelétat z jednoho na druhé. Jejich stav dobře rozpoznáte podle toho, jak pevná mají přátelství a zda je kamarádi neopustili. V únoru a březnu mohou získat větší sebedůvěru. S tím související zlepšení v komunikaci a vnímání okolí se může velmi pozitivně projevit na školních výsledcích. V červnu a červenci budou plni sil a veselosti. S příchodem prázdnin tak vyvstane potřeba nějakým způsobem je zabavit. Vydejte se společně na výlet nebo na nějaký delší pobyt. Svým založením jsou Blíženci nesmírně zvědaví, a tak rychle prohlédnou, co se v rodině děje. Na jejich otázky si najděte co nejvíce času. Jakmile se zorientují v tom, co je zajímá, zklidní se. V září můžete narazit na blíženeckou zapomnětlivost a nesoustředěnost. Malým školákům se nemusí dařit dodržovat všechna pravidla a důsledně plnit úkoly. Drobné detaily a rutinní cvičení jim nepůjde příliš pod fousy. Jako rodiče si budete muset udržet pevně stanovené, jasné hranice a neslevovat z nich. Ke konci roku si však vaše ratolesti na své nové povinnosti zvyknou a výrazně se zlepší v učení.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

Rak (22. 6.–22. 7.)

Kolikrát jste už slyšeli, že je citlivý. Možná jste se usmáli a v duchu si řekli, kdyby to bylo tak jednoduché. A máte pravdu, není. Pro toto znamení je velmi důležitá rodina. O své blízké pečuje Rak nezištně a trochu ostýchavě, často se domnívá, že bez nich by nebyl ničím. Obává se opouštění, ostudy a zklamání. Pokud je ale třeba, dokáže být samostatný. Důležité je, aby měl své zázemí, svou jistotou. Jeho svět je plný fantazie, obrazů a tónů hudby. S příchodem nového roku se u malých Ráčků mohou začít ve větší míře projevovat jejich emoce. Na mysli máme hlavně ty, které jsou obvykle označované jako negativní. Umožněte jim, ať je vyjádří, aby dokázali zformulovat a vyjádřit svůj nesouhlas a vztek. U Raků je to důležitá dovednost, neboť mívají tendence „nechávat si vše pro sebe“. Agrese pak může jít proti nim samým a ohrožovat jejich duševní rovnováhu a sebevědomí. Pro Raky je důležitý pocit, že něco dělají dobře a že si toho je okolí vědomo, proto nešetřete chválou. Od května naberou na sebevědomí a víc se začnou věnovat svým zálibám. Čas prázdnin pro ně bude příznivý. Větší otevřenost a bezprostřednost jim pomůže objevit nové věci a zkušenosti. Více mohou také prosazovat své zájmy a potřeby, v čemž byste je měli podpořit. Jakákoli samostatná činnost je pro ně nesmírně důležitá. Pozor si dávejte na jejich sklon ke vztahovačnosti. Neměli byste podceňovat důsledky toho, jak si vezmou k srdci to, co jim leckdy v žertu říkáte. Platí to zejména pro děti v začínající pubertě. Pro jejich školní aktivity a úspěchy bude klíčový hlavně říjen.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi vynikají sebedůvěrou a doslova hýří energií. Ze svých velkolepých plánů rozhodně nehodlají ustoupit. Jejich heslem je všechno, nebo nic. Středobodem světa je pro ně jejich vlastní já, proto si v žádném případě nepřipouštějí své vlastní chyby. Začátek školního roku je může vystavit střetům s autoritou, jež může mít různé podoby. Mnohé z toho, co budou chtít prosadit, se rodičům či okolí nemusí líbit. Jejich síla a iniciativa by však s prvním neúspěchem neměla upadnout. Pochválit a podpořit byste je měli v momentech, kdy prokážou důslednost a trpělivost. To jsou vlastnosti, které Lvi mohou kolikrát zanedbávat. Vést byste je měli také ke sportovním aktivitám, aby získali prostor, kde mohou bezpečně vybít svou energii. V březnu a dubnu mohou být velmi sebejistí a akční. Nepodceňujte ale drobné příznaky chřipky či virózy, nemoc vždy důsledně doléčte. Lvíčci narození mezi 24. a 29. červencem budou ve větší míře otevření změnám. Mohou tak projevit své nadání. Cestou k tomu, jak poznat, že k tomu skutečně došlo, může být náhlá proměna jejich zájmů. Srpen bude pro Lvy klíčový. Možná budou poněkud pohodlnější a víc než domácím povinnostem se budou věnovat tomu, co je baví. Nechte je trochu zařádit si. Větší důslednost byste měli vyžadovat až na sklonku září a v říjnu.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Lidé narození ve znamení Panny jsou pečliví a svědomití. Vše zkoumají krok za krokem, pozorují a tím se vlastně učí. Leckdy až fanaticky kritizují to, co neodpovídá jejich představě o dokonalosti. Neváhají pomáhat druhým a posloužit všemu, co uznají za důležité. Jsou v zásadě skromní a neumějí si přiznat svoje zásluhy, často na úkor vlastního sebevědomí. V lednu dostanou Panny odvahu a motivaci věnovat se svým zálibám. Ve škole mohou na poslední chvíli doladit své studijní výsledky. V březnu vzroste jejich sklon všechno analyzovat a do detailu zkoumat. Na druhou stranu budou v tomto období nebývale přecitlivěle reagovat na kritiku vlastního chování. Otázkou bude, jak jim něco vytknout a přitom je neurazit. Panny se hodně sledují a snaží se dostát všemu, pro co se rozhodly. Z tohoto důvodu je pro ně kritika velkou zátěží, se kterou nezvládají pracovat. Měli byste jim proto dát jasně najevo, že případná výtka neznamená, že je zatracujete či nestojíte o jejich práci, přítomnost a lásku. Obtíže mohou mít Panny i mezi svými přáteli. V dubnu si nemusí sednout se svým okolím nebo mohou mít starosti s láskou. Květen, srpen a září jim však dopřejí pohodu. Co se zdálo obtížné, najde své řešení, a tak se uleví nejenom jim, ale také rodičům. U dětí, které jdou poprvé do školky nebo školy, můžete očekávat radost a těšení se. Podpořte celou situaci tím, že je za vzornou přípravu pochválíte a oceníte jejich praktičnost i důslednost. Naučíte je tak přijímat úspěch a neshazovat vlastní zásluhy a výkony.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Jak vyplývá z názvu toho znamení, jeho zrozenci poznávají svět kolem sebe skrze neustálé srovnávání. Nedělá jim problém kooperace s ostatními ani hledání společných východisek. Konfliktům se spíše vyhýbají, raději vítězí laskavostí a snaží se udržet navázané vztahy, dokud to jen jde. Zvládají etiku a konvence společnosti, až se jimi kolikrát nechají plně pohltit. Vyznačují se citem pro vše krásné a estetické. Na konci ledna a v únoru se budou děti Váhy hodně snažit o vlastní prosazení se. Zvládání emocí však není jejich silnou stránkou, a proto byste je měli podpořit, aby se osmělily a své city a nálady projevily. Sledovat byste měli také jejich míru odsuzování druhých lidí. Právě v takovém chování se skrývá možnost, jak je poučit. V březnu a dubnu dejte pozor, abyste pro různé povinnosti měli čas i na své ratolesti. Děti Váhy si totiž dokážou velmi svéhlavě vynucovat vaši pozornost. Příčinou může být právě fakt, že se jim nevěnujete tolik, jak by potřebovaly. Zato červen a červenec je zklidní. Mnohé Váhy mohou víc inklinovat ke svým koníčkům, ať už hudebním, výtvarným, tanečním, nebo kuchařským. U vás by měly nalézt stoprocentní podporu. Na podzim si všímejte, jak moc je ovlivňují jejich kamarádi. Váhy nechtějí vybočovat z řady, a tak se může stát, že se pustí do něčeho jenom proto, že to chce dělat jejich okolí.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Toto znamení je opředeno mnoha mýty a záhadami. Štíři chtějí sdílet se svým okolím touhy, inspirace i obavy. Zároveň však dokážou mistrně využít slabých míst druhých lidí. Mají velký organizační talent. Jejich srdce je schopné velkých citů, ale také značné nenávisti. Těm, kdo jim ublíží, jen velmi těžko odpouštějí. Malí Štíři mají své plány a přání, za kterými si v lednu půjdou, i kdyby to mělo být proti všem autoritám světa. Mají sílu a odhodlání, které je naprosto fascinující. Jen tak něco je nezaujme, ale pokud se tak konečně stane, jdou ve svých zálibách do hloubky. Mohou například rozmontovávat hračky nebo prozkoumávat složitosti počítačů. V každém případě je vhodné je podporovat. Štíři důležité věci silně prožívají a nemyslete si, že se pohrnou ukázat světu to, co cítí. Jejich hluboká povaha je vede k tomu, aby si nechali mnohé pro sebe. Během března se jim můžete přiblížit a pomoci jim projevit emoce. Pubertální Štíři budou intenzivně prožívat své lásky. V květnu si mohou začít vyskakovat proti těm, kteří je nějak omezují či podceňují. Čas prázdnin je však v mnohém promění. Určitá volnost v chodu domácnosti jim dá prostor pro to, aby se mohli věnovat svým zájmům. Opatrní buďte ve chvílích, kdy se začnou nudit. Raději je zaměstnejte, neboť Štíři potřebují námahu a rozruch. Doba narozenin může vyhrotit jejich chování vůči lidem, kteří se budou dramaticky či emocionálně prosazovat.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci jsou rození průzkumníci, pohánění touhou po rozšiřování obzorů. Nemohou zůstat stále na jednom místě, potřebují rozruch. Jdou si za svým a kolikrát ani nechtějí hledět na to, jak to vnímají ostatní. Vždyť je toho tolik, co je třeba poznat a pochopit. Listopadoví Střelci by měli být v lednu příjemně uvolnění a soběstační. Čekají je pokroky v osvojování nových zkušeností a dovedností. Máte-li pocit, že by vaše dítko mělo začít s nějakým sportem či kroužkem, neváhejte mu tuto možnost nabídnout právě teď. V únoru si můžete povšimnout, jaký vliv na něj mají kamarádi, a podle toho se zařídit. Během března a dubna se mohou malí Střelci kapku bouřit proti domácím pořádkům. Jejich svět pro ně bude mít značnou důležitost a jakékoli omezování je bude popouzet. Jaro pro ně bude klíčové a mělo by jim pomoci k nalezení větší sebedůvěry a jistoty. Mějte s nimi trpělivost a pozorně sledujte, co je láká a inspiruje. Důležité informace o nich můžete získat do poloviny května. O prázdninách budou potřebovat „zaměstnat“. Nenechte je napospas nudě, špatně ji snáší. Možná revolta pubertálních dospívajících vůči rodičům a autoritám by vám měla ukázat, že je třeba brát je jako samostatné osobnosti. Srpen Střelce rozněžní. Ti starší budou koketovat s láskou a mladší projeví svou zvídavost. Začátek září může být chaotický, ale věřte svým ratolestem, v říjnu se srovnají.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Žádná překážka je nezastaví. Vytrvalost vede Kozorohy krok za krokem k cíli. Díky své ctižádosti a značné touze po úspěchu snesou zátěž i odpovědnost. Někdy však propadají do zasmušilosti a sobecké lačnosti po moci, pak si druhé zavazují svou schopností poskytnout kdykoli pomoc. Děti narozené mezi 12. až 20. lednem byste měli podpořit, aby více projevovaly své emoce a ambice. Rok 2011 by je měl přivést k rozšíření obzorů, nalezení nových zájmů a poznání nových kamarádů. Malí Kozorozi jsou samostatní a vnitřně plaší. Nedávají tolik najevo to, co cítí, a v tom byste jim měli pomáhat. Od května do poloviny června by měli získat větší sebedůvěru a jistotu. Začátek prázdnin je však může trochu rozhodit. Nemusí si totiž umět najít svou parketu. Vám se možná bude zdát, že víc zlobí a méně se soustředí na to, co jim říkáte. Je to ale pouze přechodná záležitost. Pamatujte, že mají svou hlavu a že rádi přicházejí na věci vlastním způsobem. Září, listopad a prosinec zklidní jejich případnou zarputilost, podrážděnost nebo uzavřenost. Možná si také všimnete vývojového skoku. To, co nešlo, budou „najednou“ ovládat. Nezapomeňte je chválit, vždyť si to zaslouží.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Zrozenci tohoto znamení působí nenápadně, ale uvnitř své mysli skrývají značně rebelantské myšlenky. Neúnavně hledají co nejoriginálnější způsoby, jak realizovat své vlastní představy a sny. Velký význam přikládají svobodě a rovnoprávnosti. Navenek možná působí chladně a ve slovech lásky neobratně, ale milovat pro ně znamená být nablízku a přitom dávat svobodu. Vynikají rovněž svým smyslem pro humor. Na konci ledna se děti pomalu proberou a výrazně ožijí. Opět je tu vhodná doba na to přihlásit je do kroužků a nechat je sportovat. Zkusit byste měli náročnější a složitější hračky, které budou rozvíjet jak motoriku, tak pozornost a myšlení. Pokud si s malými Vodnáři budete na začátku roku dostatečně hrát, dáte jim dobrý start do dalšího období. V dubnu a v květnu se vám vynaložené úsilí může vrátit. Tento i následující měsíc bude pro děti Vodnáře náročný. Obtíže mohou mít při praktických činnostech i s úkoly, které se dennodenně opakují. Nezapomeňte na to, že na nich nemusí být vidět míra vnitřního trápení. S emocemi neumějí moc zacházet a jejich příval je výrazně zneklidní. V červnu a červenci vás mohou víc zatáhnout do svého světa, budou totiž otevřenější a hlavně hovornější. Zkuste si s nimi promluvit o tom, co se jim honí hlavou. Na začátku léta by měly mít možnost být v prostředí svých vrstevníků. Podzim a příchod zimy pro ně bude vstupem do aktivnějšího období. Pokud na ně nebudete spěchat, podaří se jim odpoutat se od rodinných zvyků a plně se zapojit do aktivit školky nebo školy.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Mezi typické vlastnosti Ryb patří jistá lehkovážnost, nejlépe se cítí v roli dítěte bez jakékoli zodpovědnosti. Na druhou stranu se jako dospělí nebojí obětovat pro společnou radost a poznání. Jejich vnitřní svět je bohatý a někdy je až příliš strhne, pak se v myšlenkách zabývají svými bolestmi a starostmi nebo unikají do světa fantazie. Děti narozené mezi 14. až 20. březnem by měly začít ukazovat, co všechno v sobě skrývají. Jejich devízou bude větší průbojnost a značná otevřenost ke změnám. Může se projevit jejich fantazie, touha mít zvířecího přítele nebo sklon k umění. Neměli byste jejich přání brát jako rozmary, neboť je za nimi vážnější zájem. Důsledně je však nutné hlídat, aby dodržovaly povinnosti, které dostaly do své kompetence. Děti Ryby by se měly odmalička učit, kde jsou jejich hranice. Co patří k nim a co už je záležitost druhých. Jasné by mělo být, kdo má v rodině jaké povinnosti i jaká práva. Jestliže tato pravidla nebudete dodržovat, můžete dětem Rybám pěkně zamotat vnitřní svět. Na jaře proto neváhejte a zkuste být důslední v tom, co po nich chcete a co jim na druhou stranu nabízíte. Letní období děti Ryby příjemně naladí. Všechno, co se jim povede, by mělo být oceněno, aby si vybudovaly tolik potřebné sebevědomí. Od poloviny listopadu do první poloviny prosince mohou být popudlivé a náladové.

Autor: Martina Lukášková

Témata: Děti, Časopis Maminka, Horoskopy, Dětský, Horoskop, Dobrý start, Múza, Osobní svoboda, Hudební hračka, Rodinný zvyk, Příznak chřipky, Nový kamarád, Začátek prázdnin, Příjemné uvolnění, Rok, Velkolepý plán, Důležitý pocit, Beránky, První neúspěch