Maminka.czRetro

Oblíbené RETRO hračky minulého století! Podívejte se, co bylo pod vánočními stromečky před rokem 1989

redakce 7.  11.  2022
Už sháníte lego a barbíny, aby to Ježíšek pod stromeček včas stihnul? Pobavte se u naší fotogalerie a vzpomeňte na své dětství. S těmito hračkami si hrála předchozí generace. A ruku na srdce, když je vylovíte na staré půdě u babičky, i dnešní děti se s nimi rády vyřádí. Co bylo pod vánočními stromečky v minulém století?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejnovější model pistole Nerf, panenka LOL i s obřím karavanem nebo vychytaná hra na Playstation? Tak o tomhle si děti minulého století mohly nechat leda zdát! Frčel Mončičák nebo třeba videohra s vlkem a zajícem. Kdo měl minikrabičku s legem, pečlivě si ji chránil a neztratila se ani jedna kostička. To si dnešní generace dětí, která má dětské pokoje vyzdobené velkými stavbami a drahými hračkami, dokáže představit jen stěží.

Každá doba má své a dětská přání se v ní proměňují. Dnes udávají trend letáky z hračkáren a televizní reklamy. Jedna věc ale zůstává a pomalu se na ni všichni začínáme těšit: rozzářené dětské oči v ten nejkouzelnější den v roce!

VIDEO: Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli?

Témata: Galerie, Dětství, Retro, mateřská láska, kultura, Historie, Škola on line, Ježíšek, Lola, Tipy redakce, Dějepis, Panenky, Stavebnice, Autíčko, Výstava, Dnešní dítě, Ovládání, Videohra, Stromeček, Špilberk, Playstation, Generace dětí, Panenka, Vánoční strom, Hráč, Panenky na Heureka.cz