Maminka.czMiminko

Největší chyby, které dělají rodiče v prvním roce života dítěte. Proč to tak vadí?

Simona Procházková 30.  8.  2020
Novopečení rodiče bývají vyplašení, zmatení, nejistí a vystresovaní a často se, i když třeba nevědomky, dopouštějí řady omylů. Samozřejmě, nikdo učený z nebe nespadl a péči o potomka se všichni učíme takzvaně za pochodu. A sem tam šlápneme vedle. Některých „přešlapů“ se ale můžete vyvarovat, když o nich předem víte. Které to jsou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Prvních dvanáct měsíců v životě nového človíčka je naprosto převratným obdobím, kdy se vytvářejí pevné základy pro jeho další růst a rozvoj. Během poměrně krátké doby si osvojí spoustu dovedností a schopností, nad kterými budete občas jen žasnout. Postupně se z ležícího uzlíku stane plazící, lezoucí, sedící a nakonec chodící bytost. Stihne toho mnoho, tak ho nechte objevovat svět a nesnažte se nic uspěchat. Stimulujte ho, nabízejte množství různých podnětů, motivujte a podporujte jeho snahu. Nenuťte ho ale do aktivit, pro které ještě nevyspěl, jen proto, že se to tak uvádí v nějakých „tabulkách“.

Témata: Děti, Novorozenec, Batole, Miminko, Kojenec, Péče o dítě a jeho výchova, Praktické rady, Miminko, Rodiče, První krůček, NEJ, Harmonické prostředí, Nervozita, Náhlé úmrtí, Největší chyba, Pokušení, Dětský lékař, Živo, Stvoření, Usnutí, Pátý měsíc, První měsíc, Potomek, Pevný základ, Internetová diskuse