Maminka.czPrezentace klienta

Diamantové malování – dokonalý způsob, jak vystavit obrázek vašeho dítěte

Reklama 30.  9.  2022
Která maminka si neschovává obrázky svých dětí? Jistěže nejde o umělecká díla, ale pro každého rodiče mají dětské kresby nevyčíslitelnou hodnotu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak ale zajistit, aby obrázky vydržely roky a snad i desetiletí? Schovat je do šanonu? Zatavit do folie? Nebo prostě nechat na lednici, dokud se nezničí? Nic z toho není třeba. Je tu diamantové malování!

Pár slov o diamantovém malování

Že jste o diamantovém malování ještě neslyšeli? Jde o celkem mladou výtvarnou techniku, připomínající mozaiku. Diamantové malování, též známé jako diamantová malba, diamantové vyšívání nebo diamantová mozaika, spočívá v postupném pokládání malých „diamantů“ na plátno.

Plátno je pokryto lepkavou vrstvou, na kterou se malé lesklé kamínky přichytí. Zároveň je na plátně vyznačeno, na které místo patří jaká barva kamínku. Speciálním perem kamínky nabíráte a lepíte na správné místo. Je to velmi snadné.

Diamantové umělecké sady obsahují vše, co budete potřebovat k vytvoření obrazu – předtištěné plátno s lepivou vrstvou, všechny barevné a lesklé diamanty, pero na podávání diamantů a náhled obrazu, jak by měl vypadat po dokončení.

Díky tomu, že kamínky jsou z lesklého barevného akrylu, krásně se blýskají. Mají plošky jako opravdové diamanty. Proto tedy diamantové malování.

Uvolněte se u diamantového malování

Láska matky ke svým dětem, je tím nejsilnějším citem, jaký známe. Přemýšlet o tom, jak nejlépe uchovat a vystavit první obrázky svých dětí, může být tedy hodně stresující, jelikož láska je tak silná emoce. Nejen, že maminka chce mít výtvor dětí stále na očích, ale i děcko samo očekává, že jeho obrázek bude mít nějaké čestné místo v rodinné galerii.

Diamantové malování je skvělý způsob, jak zachovat dětské obrázky po velmi dlouhou dobu. Nepůjde ale o originál, který si klidně uložte do archivu. Můžete ale obrázek své ratolesti převést do obrazu malovaného diamanty. Stačí využít možnosti objednat si místo standardního plátna obrázek podle vlastní fotografie.

Diamantový obraz podle vlastní fotografie

Pokud chcete vyzkoušet diamantové malování, není žádný problém najít předlohu, která by se vám líbila. E-shopy jich nabízí nepřeberné množství. Například společnost Diamondi na svém webu diamantove-malovani.cz jich má přes 3000 a každý den přibývají nové.

Najdete tu různá témata – přírodní motivy, slavné osobnosti a filmové hrdiny, velké a slavné stavby, a samozřejmě i dětské motivy. Pro převod dětského obrázku je ale nejlepší možnost objednat si obrázek podle vlastní fotografie.

Můžete proměnit svou oblíbenou fotografii v obraz diamantového malování! Při objednávce obrazu nahrajte vaši fotografii a ta bude převedena do obrazu diamantového malování. Tým grafiků pečlivě upraví vaši fotografii, abyste měli jistotu, že váš obraz bude dokonalý. Můžete nahrát vaše rodinné fotografie, fotky vašich dětí, domácích mazlíčků nebo právě obrázek, který namalovalo vaše dítě.

Samozřejmě, že existují nějaké požadavky na zaslanou fotografii. Fotografie by měla být co nejkvalitnější a s velkými rozměry. Pokud není fotografie dostatečně kvalitní, nelze z ní vytvořit ani kvalitní obraz.

Jakou fotografii vybrat?

  • pro co nejlepší výsledky vždy nahrajte co největší fotografii
  • fotografie by měla být dobře zaostřena a měly by být rozpoznatelné detaily
  • fotografie by měla mít dostatečnou velikost, což je důležité především u větších rozměrů
  • fotografie by měla mít dostatečně velké rozlišení, minimální velikost je 1 MB
  • u portrétu by měl být obličej dostatečně velký, aby vynikly detaily a jemné stínování
  • pozor na stíny a světla. Pokud budou detaily ve stínu, splynou s okolím a nepůjdou dobře převést do diamantového malování. To se týká zejména obličejů

Jestliže se chystáte převádět dětský obrázek do diamantové malby, je lepší, když nepůjde o čistě čárovou kresbu. Barvy jsou vítány. Není problém, pokud obrázek není celobarevný a má nějaká bílá místa. Použít lze i bílé diamanty.

Užijte si společnou malbu s dětmi

Diamantové malování je ale i skvělou příležitostí užít si společný čas se svými dětmi u kreativní činnosti. Pro dítě bude asi zajímavý zážitek, když si zkusí svůj vlastní obrázek vytvořit jako mozaiku z diamantů. Možná i po letech od vzniku originálu.

Ale i kdybyste zvolili nějaký dětský motiv ze standardní nabídky, bude to jistě skvělá zábava a relaxace. Stačí najít mezi motivy třeba oblíbenou filmovou postavu nebo zvířátko a darovat dítěti netradiční dárek.

Jistěže musíte zohlednit věk dětí. Přeci jen úplné robátko asi diamantovou malbu nezvládne, ale pro školáky je to perfektní způsob zábavy.

Přejeme vám, aby obrázky vašich dětí působily v podobě diamantové malby ještě dlouho radost vám i všem, které máte dádi.

Témata: Prezentace klienta