[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
V chladných dnech si tělo uchovává tukové zásoby. Ochlazuje se, což znemožňuje odbourávání tukových buněk. Nemáme dost sil, abychom si šli zacvičit nebo se projít, a místo toho popíjíme svařená vína nebo mlsáme bábovku k horkému čaji.
Jak se tomuto zimnímu období bránit? Stačí pozměnit jídelníček, soustředit se na potraviny, které tělo rozehřejí a opět nastartují metabolismus. Správná zimní strava zmírní touhu po sacharidech a dodá tělesnou energii.
V zimě zapomeňte na klasické dietní MENU v podobě zeleniny a sucharů. Tahle strava totiž organismus ochlazuje, což brzdí spalování tuků. Mám pro vás typ na „zahřívací potraviny“.
ZAHŘÍVACÍ POTRAVINY
ČTĚTE TAKÉ: Horoskop na únor 2012