Maminka.czVaše příběhy

Díky tanci u tyče prožila snadný porod. Do formy se dostala i díky koktejlu z placenty

redakce 5.  2.  2018
Becky Hampson (33) z Velké Británie se věnuje tanci u tyče, díky kterému je v takové kondici, že byl její druhý porod zcela bez problémů a i návrat k její původní váze byl o mnoho snadnější.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Maminka dvou dětí říká, že díky pravidelnému tanci u tyče, kterému se věnovala až do 35. týdnu těhotenství, prožila pohodový porod. K tancování se prý vrátila pouhé tři týdny po porodu.

„Porodní bolesti včetně porodu trvaly jen tři hodiny,“ říká maminka, která je mimo jiné instruktorkou jógy. Dále dodává, že jak u tance u tyče, tak také u jógy posilujete svaly pánevního dna, které hrají při porodu důležitou roli.

Doplnila také, že od porodních bolestí jí pomohlo správné dýchání, podpora přátel a uklidňující oleje.

Smoothie z placenty

Aby se dostala rychle do formy, dopřála si také domácí smoothie a nanuky z placenty, které si připravila s jablky, ostružinami, malinami, goji a banánem.

I když původně měla v plánu nechat si zpracovat placentu do kapslí, tak se nakonec rozhodla pro konzumaci placenty v jiné formě. Recepty prý našla na internetu.

„Celkem jsem měla čtyři koktejly a osm nanuků, které mi pomohly na únavu a porodní deprese. Když jsem se s tím svěřila přátelům, docela mě za mé rozhodnutí odsoudili, ale já znám své tělo a vím, co je pro něj dobré," dodává Becky.

VIDEO: Cleo The Hurricane předvádí těhotenský tanec u tyče

Doma porodila pětikilové dítě! Byli u toho manžel, syn i dcera
Jak si zkrátit porod? Zkuste optimalizaci pánevního dna
Regenerace dělohy po porodu. Jak dlouho se zavinuje a na co se připravit?
Témata: Těhotenství, Porod, Vaše příběhy, Pánevní dno, pláč, Jóga, koktejl, Týč, Plac, Ostružina, Pohodový porod, Instruktor, Malina, Snadný porod, Beck, Nanuk, Dostal, Druhý porod, Cleo, Dík, Velká Británie, Pór, Forma, Tanec, Placenta

Video