Maminka.czDílnička

Dílnička: Last minute vánoční dekorace. Efektní hvězda do okna za pár minut

wall 22.  12.  2020
Ty nejefektnější věci mohou být někdy překvapivě jednoduché. Třeba nadýchaná vánoční hvězda do okna, která někomu připomíná sněhovou vločku. Neuvěříte, jak snadná je její výroba. Vystačíte si se svačinovými sáčky a lepidlem Herkules.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Můj devítiletý syn není dítě, které nadšeně tvoří od rána do večera. Ale občas to na něj přijde a má chuť si něco vyrobit. Protože šikovnost a trpělivost nejsou zrovna jeho silnou stránkou – v tom jsme oba stejní, miluje věci jednoduché na výrobu. 

Před pár dny přišel ze školy a překvapil mě velkou vánoční hvězdou, kterou jsme hned pověsili do okna. A teď vám ukážeme, jak na ni. 

Pomůcky:

  • Papírové svačinové sáčky (my jsme použili ty o rozměrech 110x160 mm, ale mohou být i menší)
  • Herkules v tyčince
  • Provázek
  • Třpytky, stříbrná barva ve spreji (nemusí být)
  • Herkules na lepení puzzle (po zaschnutí je průhledný)

Osm papírových sáčků postupně přilepíte na sebe, slabě je potřete lepidlem na dolním okraji a po celé délce (tak, jak je modře naznačeno na jedné fotce). Poté jim sestřihnete hrany a uděláte do nich prostřihy na protilehlých stranách – kdybyste je udělali jen na jedné straně, hvězda by nebyla tak hezká a nebylo by přes ni vidět. 

Nakonec hvězdu roztáhnete, jak je rovněž vidět na fotkách, a slepíte poslední dva sáčky k sobě. Zbývá hvězdu zavěsit. 

My jsme na ni ještě předtím nastříkali trochu stříbrné barvy a posypali ji třpytkami, skvěle drží na lepidlu Herkules určeném k lepení puzzle. 

10 nejznámějších vánočních tradic. Oprašte letos zvyky našich předků
Dílnička: Naučte se, jak jednoduše a přitom atraktivně zabalit vánoční dárky
Dílnička: Vyrobte si s dětmi parádní třpytivý sliz z Herkulesu. Jak na to?
 
Témata: Dílnička, Tradice, Tvoření, Vánoce, Vánoce 2020, Advent, dekorace, Výtvarné aktivity, Vánoční hvězda, Last minute, Výroba, Pruh, Vánoční dekorace, Herkules, Okno, Sáček, Lepidlo