Maminka.czDílnička

Dílnička: Tohle přáníčko se srdíčky vykouzlí úsměv na tváři každé mamince

Hledáte tip na výrobu přáníčka ke Dni matek? My jsme pro vás jeden takový v redakci připravili. Je snadný a k jeho výrobě budete potřebovat jen pár věcí, které doma určitě najdete. Tak pojďte tvořit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nic nepotěší maminku víc než vyznání lásky od dětí. A protože už tuto neděli
10. května oslavíme Den matek, je nyní ideální čas k výrobě přáníčka.

Co budete k výrobě potřebovat:

  • Barevné papíry
  • Nůžky
  • Lepidlo Herkules (v tubě i klasické)
  • Štětec
  • Provázek
  • Tužku
  • Bílý fix
     

Jak na to

Nejprve si zvolte dvě barvy, ze kterých vystřihnete dvě srdíčka. Jedno bude větší a druhé menší. Srdíčko vystřihnete jednoduše tak, že si přeložíte papír na polovinu a u hřbetu nakreslíte půlku srdce. Menší srdíčko potom nalepíte pomocí tyčinkového lepidla Herkules (zvolili jsme lepicí tyčinku s mizející barvou) do většího srdíčka a přeložíte. Šablonu srdíček si můžete vyrobit dopředu a děti ji jen obkreslí na barevný papír.

Potom si vystřihnete z dalšího barevného papíru pruh, který přeložíte a podle návodu z něj vystřihnete obálku, kterou pro zvýraznění doporučujeme obtáhnout bílým fixem. Obálku vlepte dovnitř srdíčka na pravou stranu.

Z červeného papíru si vystřihněte další pruh, který přeložte na polovinu a vystřihněte si z něj alespoň deset srdíček, která přilepíte na provázek k sobě. Aby srdíčka na provázku dobře držela, doporučujeme zvolit univerzální lepidlo do domácnosti a nanášet ho štětcem.

Vystřižená a nalepená srdíčka vložte do obálky a tu na závěr ozdobte. Přidat můžete i vzkaz mamince.

Dílnička: Vyrobte si jednoduchou kytičku pro maminku krok za krokem
Témata: Dílnička, Jak na to, Tvoření, praní, Den matek, Pruh, Maminka, Obálka, Vyznání, Papír, Úsměv, Provázek, Přáníčko, Štětec, Herkules, Srdíčko, Výroba