Maminka.czDílnička

Dílnička: Tuto květinu zvládnou vyrobit s vaší pomocí i ti nejmenší

Simona Formánková 3.  4.  2021
Nevíte, jak doma zabavit děti? Zkuste si vyrobit jednoduchou jarní květinu, kterou s vaší pomocí vytvoří i vaše úplně malé ratolesti. Potřebovat budete jen lepidlo, barevný papír, nůžky, barevné drátky a tužku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jaro a spousta slunce se k nám blíží zatím pomalými krůčky a většina z nás ho už netrpělivě vyhlíží. Vyrobte si tyto krásné barevné květiny a přivítejte tak jaro nejdřív u vás doma. 

Co budete k výrobě potřebovat:

  • barevné papíry
  • plyšové drátky
  • lepidlo Herkules (v tubě i univerzální s aplikátorem)
  • nůžky
  • obyčejnou tužku
  • šikovné ručičky

Jak na to

Začneme tím, že si ruku obkreslíme na barevný papír. Poté ji vystřihneme. A takto postupujeme se všemi barevnými variantami papírů, které máme k dispozici. 

Po vystřihnutí stočíme papír do kornoutku a snažíme se, aby špička byla co nejtěsnější. Tím docílíme, že stonek bude v květině držet a nebude jí propadat. Na okraj naneseme lepidlo a přilepíme ke zbylé části, tím zpevníme celý květ. Doporučujeme lepidlo s aplikátorem pro přesnější nanášení. Aby působila květina hezky rozkvetlá, natočíme její okvětní lístky na obyčejnou tužku. 

Nakonec si stočením plyšových drátků vytvoříme stonek a střed květin. Pro reálnější vzhled použijeme žlutou na střed květiny a zelenou na stonek. Vytvořený stonek zasuneme vrchem do květiny. Všechny květiny můžeme svázat ozdobnou stuhou k sobě, čímž se nám vytvoří krásný pugét. 

Dílnička: Vyrobte si krásnou jarní dekoraci na stůl ve tvaru vajíčka
Dílnička: Vyrobte si s dětmi parádní třpytivý sliz z Herkulesu. Jak na to?
Témata: Dílnička, Tvoření, pomoc, květiny, Herkules, Výroba, Tužka, Lepidlo, Špička, Stone, Drátek, Stonek, Ratolest, Nůžky, Papír