Maminka.czDílnička

Dílnička: Vyrobte si draka. Krásná podzimní dekorace vám rozsvítí okno

wall 31.  8.  2020
Tenhle drak sice nelétá, ale bude krásnou podzimní dekorací. A zvládnou ho hravě i děti, tedy s vaší malou pomocí. Jak na to? Podívejte se na další díl dílničky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pomůcky na tohle tvoření seženete za pár korun v každém papírnictví - my jsme použili černou čtvrtku, hedvábný papír,  barevné papíry, jutový provázek, plastovou folii a lepidlo Herkules - tuhé v tyčince a tekuté na puzzle. A samozřejmě nůžky a tužku. 

Drak je efektní, zvláště když ho prozáří sluníčko a jak jsme vyzkoušeli, s vaší pomocí ho zvládnou i poměrně malé děti. 

Jak vyrobit draka ze špejlí, aby létal: Návod na souboj mini draků - Ábíčko.cz

Začali jsme tím, že jsme si z kartonu vystřihli obrys, musí být menší než použitá folie  a pak odpovídající plochu folie polepili barevnými poloprůsvitnými papírky - šlo to dobře tuhou lepící tyčinkou Herkules.

Než jsme mozaiku přikryli  druhou vrstvou fólie, přetřeli jsme draka lepidlem Herkules na puzzle, které po zaschnutí zprůhlední. nezapomeňte drakovi včas nalepit ocas s mašličkami z barevného papíru. 

Podobnou technikou jsme vyrobili mozaikový barevný list - jen jsme se obešli bezu folie. Kousky barevného hedvábného papíru jsme nalepili na bílý hedvábný papír, rovněž pomocí tuhé tyčinky, přetřeli lepidlem na puzzle a nechali zaschnout. 

Obojí se na okno dá nenápadně připevnit pomocí izolepy. 

Dílnička: Vyrobte si s dětmi jednoduchý rámeček na fotku z prázdnin
Dílnička: Vyrobte obal na prázdninový deník, zvládnou to i předškoláci
Témata: Dílnička, Jak na to, Tvoření, dekorace, Podzim, Nákupy, Tipy redakce, drak, Papír, Herkules, Okno, Tyčinka, Puzzle, Souboj, Fólie, Lepidlo, Krásná