Maminka.czMaminka roku

Divokou kartu má hrdinka Hana. Její trojčata se narodila předčasně

19.  6.  2020
Patronky jednotlivých kategorií v soutěži Maminka roku mohou udělat každá jednu divokou kartu matce, jejíž příběh je zasáhne nejvíce. Neznamená to žádné hlasy nebo body navíc. Jen vyjádření sympatií. Herečku Sandru Novákovou mezi maminkami hrdinkami nejvíce oslovil příběh trojnásobné mámy Hany.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsem se dozvěděla, že čekám trojčata, byla jsem v šoku, ale těšila jsem se. Těhotenství probíhalo v normálu, jen byly častější screeningy. Po kontrole ve 24. týdnu jsem začala mít stahy a manžel mě odvezl do nemocnice.

Vše mělo velmi rychlý spád. Praskla mi plodová voda. Naději vystřídaly pocity bezmoci. Odvezli mě okamžitě na sál a provedli císařský řez. Minutu po minutě se nám narodila krásná trojčátka: Viktorka 480 g, Amálka 560 g a Žofinka 630 g. Po probuzení u mě seděl manžel, držel mě za ruku a řekl mi, že máme krásné tři holčičky a ukázal mi fotografie. Vypadaly krásně a na fotce působily úplně jako normální miminka, jen ve skleněném domečku. Ale když jsem je viděla v inkubátoru, zhroutila jsem se.

Hlasovat pro MAMINKU ROKU 2020 můžete TADY

Nikdy jsem neviděla tak moooc malinkatá miminka. Hlavičku měla o velikosti slepičího vajíčka, tělo by se vešlo do dlaně, nemohla jsem si je pochovat. První týden po narození dětí byl psychicky nejnáročnější. Než si člověk všechno srovnal v hlavě, smířil se se vzniklou situací. Začala jsem za dětmi pravidelně docházet co tři hodiny, naučila jsem se o ně starat a začala jsem věřit, že všechno dobře dopadne a že budeme mít krásné zdravé děti. Po měsíci přišly první komplikace. Žofinku nám odvezli kvůli krvácení do hlavičky do Ostravy, pak i Viktorku odvezli do Brna kvůli nefunkčnímu zažívacímu traktu. Byl to silný beznadějný pocit mít tři tak maličké dcerky a každou v jiné nemocnici

Maminka roku 2020: Podívejte se na průběžné pořadí. Které soutěžící vedou?


Snažila jsem se všem třem dát všechno, co bylo v mých silách. Mou přítomnost, mé pohlazení, mou usměvavou tvář plnou víry a hlavně čerstvě odstříkané mateřské mléko. Pamatuji si obrovsky silný pocit, jak jsme stáli s manželem u inkubátoru, oba jsme drželi z každé strany dcerku za ruku a zároveň nad inkubátorem drželi své ruce navzájem. Cítila jsem, jak v nás proudí obrovská síla, energie a předáváme ji dcerkám. Holčičky propouštěli z nemocnic postupně. Osm a půl měsíce jsme čekali, až budeme všichni pohromadě doma. 

Hanin soutěžní profil najdete TADY

Hlasujte pro Maminku hrdinku! Deset příběhů, které vás vezmou za srdce!

Od začátku nás provází neustálé pendlování po různých nemocnicích a vyšetřeních. Pořád hledáme možnosti, jak holčičky posunout vpřed. Každý týden jezdíme na rehabilitace, každý rok do lázní. Jinak máme přísný režim. V půl deváté už začínáme cvičit, s každou holčičkou se snažím hodinu. Po obědě chodí spát, ale ta holčička, které se zrovna nechce spát (a že se vždycky nějaká najde), jde cvičit. A tak je postupně prostřídám. Celý den je o tom, že se člověk nezastaví, ale vždy chodím spát s pocitem, že jsem udělala pro své děti maximum.

Herečka Sandra Nováková, patronka kategorie Maminka hrdinka

Klepněte pro větší obrázek

Nabídku na to stát patronkou takhle vznešené soutěže jsem přijala s radostí a se vší pokorou, vědoma si té veliké zodpovědnosti, která mě čeká. Vzhledem k tomu, že se charitě věnuju už spoustu let (například s vlastním pořadem Barování) a několikrát jsem sama hledala maminku hrdinku, kterou bych mohla obdarovat nebo jí alespoň pomoct v její situaci, byla pro mě tato kategorie jasnou a jedinou volbou. Věřím, že jsem natolik citlivá a vnímavá, že se dokážu vcítit do každého příběhu, který budu muset posoudit. A budu ho posuzovat podle svého nejčistšího vědomí a svědomí.

Témata: Časopis Maminka, Maminka roku 2020, Trojčata, Maminka hrdinka, Haná, Holčička, Pocit bezmoci, Maminka, Divoká karta, Sandra Nováková, Inkubátor, Brno, Hana Hráčková, Dcerka, Manžel, Žofinka, Ostrava, Hani, Bezmoc, Národ