Maminka.czSlavné maminky

"Do dvou let by děti neměly vědět, co je cukr!" Modelka Petra Němcová dbá u syna Bodhiho na výhradně zásaditou stravu

Dita Mrázková 4.  6.  2023
Na červeném koberci platí pořád za jednu z nejatraktivnějších Češek, vždyť do ní byl jednu dobu zblázněný i hollywoodský herec Sean Penn. Mužem jejího života je ale – kromě manžela Benjamina – tříletý syn Bodhi. Ten prý nebývá vůbec nemocný, což má podle maminky "na svědomí" veganská strava. Jak vypadá chlapcův jídelníček?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedna z nejúspěšnějších českých modelek žije se svým mužem a tříletým synkem v Dominikánské republice, obklopená panenskou přírodou.

Ráda si od mateřských povinností "odběhne" na červený koberec, ještě radši se ale vrací za okatým synkem, který je celý táta. Petra je známá zdravým životním stylem a ten hojně dopřává i malému Bodhimu. 

VIDEO: PODCAST MAMINKA: IMUNITA

Klepněte pro větší obrázek

Už když se narodil, děsila se civilizačních chorob, kterými by mohl onemocnět, kdyby jedl nezdravě.

Klepněte pro větší obrázek

"Když byl Bodhi malý, dozvěděli jsme se, že děti, které v dětství jedí potraviny s vysokým obsahem cukru, mohou častěji onemocnět srdečními chorobami, cukrovkou, obezitou, rakovinou, vysokým krevním tlakem. Mohou mít problémy s chováním, trpět hyperaktivitou... To je důvod, proč American Heart Association vydala doporučení, aby se děti vyhnuly přidanému cukru před dosažením věku 2 let. Protože víme, jak neuvěřitelně návykový cukr je, Bodhimu žádný přidaný cukr nedáváme. To znamená, že nepije žádné slazené nápoje, pouze vodu. Místo sladkých cereálií dostává quinou nebo domácí chia pudink. Soustředíme se na to, aby jedl jen zásadité potraviny," sdílela před dvěma lety na Instragramu Petra.

A jak vidno, malému Bodhimu tato strava prospívá, protože jak sama Petra prozradila, ptá se jí spousta maminek, jak to dělá, že její syn není téměř nemocný.  "Je to prastará moudrost nejen Hippokrata: Jídlo léčí," odpovídá na sociální síti. Zásadité potraviny prý Bodhiho tělo udržují natolik silné a odolné, že nad ním nemají viry a bakterie žádnou moc.

Nedávno byli společně nakupovat a chlapce zaujal, světe div se, květák. "Už jste někdy viděli větší vzrušení ze zeleniny?" okomentovala video z obchodu modelka. 

Prozradila také, jaké dobroty synovi dopřává. Čerstvé ovoce k snídani, chia a konopná semínka s kokosovým olejem na svačinku, oběd ve znamení pohanky s avokádem, proteiny z hrášku jako odpolední svačina a na večeři domácí rostlinná pizza. To vše zapít vodou s minerály a rovnou do postele. Tak co, inspiruje Petra veganskou stravou i vás?

Témata: Láska a vztahy, Výživa a stravování, Mateřství, Slavné maminky, Rodina a vztahy, Životy slavných, Syn, tatínek, Dětský jídelníček, Celebrity, mateřská láska, Cukr, Topmodelka, idol, modeling, modelka, strava, Benjamin, Dominikánská republika, Petra Němcová, Červený koberec, Sean Penn, Bódhi, Hippokrat, Maminka