Maminka.czBatole

Do školky mohou jen očkované děti, rozhodli poslanci

Iva Endrychová 16.  9.  2015
Pokud chcete dát dítě do školky, musíte jej nechat očkovat povinnými očkováními.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Senátoři navrhovali aby se podmínka pro přijetí dítěte do školky, že musí být plně očkováno byla zrušena. Tato úprava dolní komorou Parlamentu ČR neprošla. 

Nebyla přijata ani další novela zákona o ochraně veřejného zdraví týkající se očkování, a to snížení horní hranice pokuty za přijetí dítěte bez dokladů o očkování pro školky, školy nebo provozovatele dětských skupin. Tu navrhovali snížit z půlmilionu na 30 tisíc korun. 

V březnu jsme na webu maminka.cz uveřejnili anketu, zda mají mít školky právo odmítnout neočkované dítě. Výsledek je i podle hlasujících maminek nerozhodný. 

ANKETA: Jesle a školky mohou odmítnout neočkované děti! Souhlasíte?

Cukrovinky ve školních automatech stále v pohodě

Poslanci nepodpořili ani návrh na padesátitisícovou pokutu pro obchodníky, kteří by ve školách nebo školských zařízeních porušili zákaz nabízet či prodávat potraviny, které jsou v rozporu s požadavky na zdravou výživu žáků. 

Novela zákona o ochraně veřejného zdraví tak k podpisu k prezidentovi zamíří v nezměněném poslaneckém znění.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Batole, Mateřská škola, Očkování, novela zákona, cukrovinky, Neočkované dítě, Senát, Parlament, ÓČKO, Školní automat, Horní hranice, JEN, Veřejné zdraví, Obchodník, Senátor, Zdraví na Heureka.cz