Maminka.czJen pro maminku

Dobře zvolený účes vám dokáže zajistit štíhlejší vzhled

Františka Těšínská 21.  5.  2013
Dobře zvolený účes vám dokáže zajistit štíhlejší vzhled
Patříte k ženám, které mají kulatý obličej? Poradíme vám pár triků, jak i prostřednictvím účesu získáte štíhlejší vzhled a tím pádem o pár kilo méně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tipy, jak zamaskovat kulatý tvar tváře

  • Za ideální tvar obličeje je považovaný ovál, proto je vždy důležité zúžit účes po stranách tak, aby kontura neměla vyloženě kulatý tvar. Při výběru účesu je lepší řídit se pohledem z profilu. Většina z nás potřebuje střih, který zvětší objem vlasů na temeni a vyváží „druhou bradu“.

TAKÉ VÁS ZAJÍMÁ: Dětské soutěže krásy: Roztomilé nebo zvrácené? (fotogalerie)

  • Délku vlasů přizpůsobte své výšce. Jste-li vysoká, dopřejte si klidně delší vlasy.

Drobnější postavě sluší délka po lopatky, ale nejlépe vypadá, pokud se vlasy zkrátí nad ramena. U krátkých střihů je třeba nechat vlasy v oblasti týla delší, nikdy si nenechte vystříhat krk, stejně jako oblast kolem uší.

  • Můžete si dopřát i vlny, ale musí být volné a splývavé, takzvané plážové. Kudrnaté vlasy jsou velký trend, a tak využijte jejich předností. Nejdřív svou hřívu navlňte a pak s pomocí stylingových přípravků maximálně zvětšete její objem. Využijte princip kontrastu – vedle maxivlasů se bude i ten nejkulatější obličej zdát křehký.

1)Vlasy tvarujte přes kartáč dohladka. Prodlouženého vzhledu dosáhnete, když horní partie lehce zespodu natupírujete měkkým kartáčkem do vyššího objemu. Ofina směřuje přes obličej a vytváří dojem prodloužených linií podél tváře.

2) Pěšinka je uprostřed, přesto je to dobrá volba, neboť vlasy zasahují do obličeje v měkkých hladkých vlnách. Pro stylový vzhled si vlny upravte k jedné straně a pomocí pérek a vlásenek zafixujte. Nejdříve použijte měkké vlásenky.

3) Vlasy učesejte asymetricky k jedné straně, čímž prodloužíte linie tváře. Vyfoukejte je přes kulatý kartáč a zafixujte lakem.

4)Po umytí naneste přípravek na podporu vln. Pokud jsou vaše vlasy přirozeně vlnité, nechte je jen tak na vzduchu uschnout. Ke zvlnění vlasů můžete také použít difuzér a kulmu. Do pěšinek naneste trochu přípravku – pěny pro zvětšení objemu, a pak vlasy vyfoukejte. Vlny opatrně připevněte sponkami do tvaru a přestříkejte lakem.

Témata: Jen pro maminku, Časopis Dieta, Účes, Tvar obličeje, Soutěž krásy, Velký trend, Sponka, Kulatý tvar, Ofina, Vzhled, Dobrá volba