Maminka.czVýživa a stravování

Dobrý kuchař se pozná podle nože a pánve

Na první pohled se může zdát, že dobrý kuchař se vyznačuje především dobrou fantazií a představivostí. Umění kombinace různých chutí je jistě pro kýžený výsledek zásadní, bez čeho se ale neobejde? Vynikajícího kuchaře rozhodně poznáte podle nožů a pánví, které k přípravě používá. Zaměříme-li se pouze na druhou nepostradatelnou věc - pánvičku, vystává hned několik otázek, týkající se výběru vhodné kuchyňské pánve.
Komerční článek
2. 8. 2017
Dobrý kuchař se pozná podle nože a pánve

Jak si mezi mnoha značkami, výrobci a povrchy pánviček vybrat tu správnou? Připravili jsme pro vás několik jednoduchých rad, které při výběru nesmíte opomenout. Nejzákladnějšími otázkami, na které si odpovězte: Na čem vaříte? Plyn, tzv. „sklokeramika“, či indukce. Jak často, co a pro kolik lidí budete vařit? A do třetice – kolik za pánev chcete zaplatit?

Podívejte se vždy na obal pánve, pro jaký typ ohřevu je určena. Ikony ohřevu zároveň napoví, zda se jedná o pánev základní (jen pro plyn), střední (pro plyn a sklokeramickou desku), nebo pánev nejvyšší řady pro všechny druhy ohřevů včetně těch nejmodernějších - indukční desky.

Klepněte pro větší obrázek

V případě, že jste spíše sváteční kuchař, trávíte více času mimo domov a vaříte jen pro sebe, postačí vám pánev o menším průměru, s nepřilnavým povrchem. Oceníte i praktičnost údržby, už dávno neplatí, že nepřilnavé pánve nelze mýt v myčce, že je potřeba na ně použít jen dřevěné a plastové náčiní, nebo že je nelze použít na indukci. Vždy si pozorně pročtěte obal výrobku, jak lze zvolenou pánev používat a jak o ni pečovat. Většinu pánví značky Tefal lze mýt v myčce, některé mají speciální dno i pro indukční ohřev a na vyšší řady, které mají povrchy obohaceny titanem lze použít i kovové kuchyňské náčiní.

Máte-li rodinu a v kuchyni se pohybujete každý den, nebo jste kulinářský nadšenec, doporučujeme již vybírat z vyšších řad nádobí. Při koupi více využívaného nádobí rozhodně nešetřete a zainvestujte do kvalitnějších modelů, které vám mohou sloužit skutečně dlouho. Současně nezapomínejte, že mnohdy je ekonomičtější a uživatelsky pohodlnější, pokud si pořídíte pánve různých velikostí či tvarů. Je totiž rozdíl, pokud připravujete pokrm pro nedělní rodinný oběd, rychlou večeři během pracovních dnů nebo míchaná vajíčka k snídani jen pro sebe. Opět se nezapomeňte zaměřit na povrch pánve, dnešní nepřilnavé povrchy jsou ideálním řešením. Například značka Tefal používá vyspělou technologii až šesti vrstev nepřilnavého povrchu, z nichž každá má jinou vlastnost a úkol. Jde o vrstvu základní, vytvrzovací, pojicí, krycí atd. Navíc jsou některé obohacovány safírem či titanem, pro ještě větší odolnost proti oděru a opotřebení. Taková pánev si zachová nepřilnavé vlastnosti po mnohem delší dobu. Velkou výhodou je, že tyto technologie navíc umožňují vařit bez nebo s minimem přidaného tuku. A díky Tefal Thermo-spotu, což je červený bod uprostřed pánve, který Vám oznámí, kdy je pánev správně rozehřátá a připravená k vaření, nebudete tedy jídlo zbytečně přepalovat, bude zdravější a zachová si více vitamínů i přirozených chutí a vůní.

Témata: Výživa a stravování, Ideální řešení, Pracovní den, Jednoduchá rada, Kuchař, Rychlá večeře, Ohřev, Povrch, Pánev, Kýžený výsledek, Pánvička, Nůž, První pohled, Tefal, Dlouhá doba, Nepřilnavý povrch, Velká výhoda
Mohlo by vás zajímat
Seznamte se s holčičkou, která od narození diktuje módní trendy na Instagramu
Nenechte očkovat dvě vakcíny najednou. Znáte pravidla bezpečného očkování?
Deset rizikových skupin žen, kterým hrozí předčasný porod. Nepatříte mezi ně?
5 čajů, které mohou pít i ti nejmenší

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu