Maminka.czPorod

Doma porodila pětikilové dítě! Byli u toho manžel, syn i dcera

Radka Wallerová 10.  11.  2020
Ten výraz překvapení musíte vidět. Když Natalie čekala třetí dítě, tušila, že to asi nebude žádný drobeček, ale že bude mít novorozenec pět kilo, to překvapilo nejen ji, ale celou rodinu, která se domácího porodu zúčastnila.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Domácí porod téhle Američanky proběhl doslova v kruhu rodiny. Krom porodní asistentky u něj byl nejen manžel, ale i dvě starší děti – syn a dcera. Žena většinu času strávila v porodním bazénku, v němž nakonec po pouhých pár zatlačeních přišel Simon na svět.

Rodiče ze Spokane na severozápadě USA si předem nenechali říci pohlaví dítěte, takže překvapením bylo i tohle. Ale všechny nakonec šokovala hlavně váha, kterou ani porodní asistentka dopředu nepředpokládala.

Dojemnější už to být nemůže! Než dala syna k adopci, natočila mu srdceryvný vzkaz

Chlapečka zvážila až po chvíli, když si on i matka odpočinuli a přesunuli se do postele. Fotografka Laura na svém blogu napsala, že když poté z úst asistentky zazněla váha přes jedenáct liber (což odpovídá pěti kilům), bylo to pro všechny pořádné překvapení.

Profese profesionálních porodních fotografů, kteří mají tu výhodu, že coby pozorovatelé zvenčí mohou snáze zachytit atmosféru, emoce i sílu rodících žen, je v Americe velice populární.

Porodní fotografové nebo spíše fotografky – prakticky vždy jsou to ženy – se zaměřují na snímky z porodů, ať už doma nebo v nemocnicích, případně natáčejí porodní videa.

VIDEO: Klidný domácí porod

Pro lékaře je ambulantní porod přijatelnější než porod domácí
Vévodkyně Kate chce údajně třetího potomka porodit doma
Ivana Königsmarková: České porodnictví zapomíná na to nejdůležitější: na matku!
Témata: Porod, Rodina, Vaše příběhy, Sourozenci, Syn, Dcera, Porodní asistentka, Domácí porod, Porod doma, Ambulantní porod, Pór, Manžel, Amerika, Porodní video, USA, Pohlaví dítěte, Sever, Drobeček, Maminka, Překvapení, Starý sourozenec, Celá rodina, Porodní fotograf, Kilo, Rodící žena