[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Každý zmrzlinář vám poví, že udělat doma nadýchanou zmrzlinu se vám bez speciálního přístroje nepodaří a nestačí ani v mnoha receptech zmiňované promíchávání směsi v průběhu mrznutí.
Zmrzlinovače sice nejsou nijak drahé (tedy pokud si pořídíte ten s namrazovací nádobou), ale ne každý si je hodlá pořídit. Přece jen, každý další přístroj zabírá v kuchyni místo... však to znáte.
My ale pro vás máme pár vyzkoušených receptů, jejichž autoři se dušují, že i bez speciálního přístroje je jejich zmrzlina chutná a nadýchaná. Nechcete si společně s námi jejich tvrzení ověřit? Pojďme to zkusit a uvidíme, jak skvělé mohou být domácí nanuky.
Doba přípravy: 10 minut a mražení
Počet porcí: 4
Ingredience:
Postup:
Je to snad až příliš jednoduché. Banány rozmixujte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Všechno pořádně promíchejte v mixéru, aby byla směs co nejvíce nadýchaná. Vlijte do vaničky na zmrzlinu nebo do tvořítek na nanuky a nechte zmrznout.
Zmražené ovoce rozmixujte s jogurtem, smetanou a mlékem nebo trochou vody. Ovoce musí vždy převládat nad tekutinou přibližně v poměru 3 : 1, jinak bude směs příliš řídká. Dochuťte cukrem, vanilkovým cukrem nebo i cukrem skořicovým. V průběhu mixování můžete přidat také citronovou šťávu. Směs pak nalijte buď do vaničky, nebo do formiček na nanuky a nechte zmrznout.
Děti tuhle jednoduchou zmrzlinu milují. Nalijte do formiček nebo i do tvořítka na led třeba Colu, pomerančovou limonádu atd. A nechte zmrznout.
Takovýhle limonádový led pak můžete i rozdrtit v mixéru a vznikne vám osvěžující ledová tříšť. Nanuky můžete zrovna tak jednoduše vytvořit zmražením jogurtu nebo ovocného smoothie. Fantazii se meze nekladou.
Počet porcí: 8
Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až se směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka. Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.